Anasınıfı ve ilkokulu uyum haftası ne zaman başlıyor? MEB 2024 İlkokul uyum haftası programı: Saat kaçta başlıyor?

Yeni eğitim modeline göre ilkokul 1.sınıflar ve anaokulları, okula uyum haftası çerçevesinde diğer sınıflardan daha önce dersbaşı yapacak. Milyonlarca öğrenci tatili sonlandırıp, dersliklere dönmeye hazırlanıyor. Ayrıca, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde okul öncesi, ilkokul 1, ortaokul 5, ortaöğretim hazırlık ve 9. sınıflarda yeni öğretim programları uygulanacak. İşte okula uyum haftası ne zaman, zorunlu mu, hangi sınıflara uygulanacak?" sorularının yanıtı...

2024-2025 eğitim öğretim yılına ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) takvimine göre, bu yıl da okul öncesi ve 1. sınıf öğrencileri, diğer sınıflardan bir hafta önce okula başlayacak. 1. sınıflar ve anaokulları için okula uyum haftası çerçevesinde erken ders başı yapılacakken, diğer kademelerdeki öğrenciler için birinci dönem 9 Eylül 2024 Pazartesi günü başlayacak.

OKUL UYUM HAFTASI BAŞLIYOR

2024-2025 eğitim öğretim yılında, okul öncesi eğitim görecek olan anaokulu öğrencileri ve ilkokul 1. sınıfa başlayacak çocuklar için uyum haftası 2-6 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

UYUM HAFTASI SAAT KAÇTA BAŞLIYOR, KAÇ SAAT SÜRÜYOR?

Anasınıfı;

Sabahçı grubun uyum eğitimleri 9.00-11.00 saatleri arasında yapılacaktır.

Öğlenci grubun uyum eğitimleri 12.30-14.30 saatleri arasında yapılacaktır.

İlkokul;

1.sınıfların uyum eğitimleri 10.00-12.00 saatleri arasında yapılacaktır.

OKULA UYUM HAFTASI ZORUNLU MU?

Uyum haftası süresince öğrencilerin okula devam etmeleri zorunlu değildir. Bu nedenle, veliler çocuklarını okula gönderip göndermeme konusunda serbest bırakılmıştır.

İLKOKUL 1. SINIF UYUM HAFTASI KAÇ GÜN?

Uyum programı kapsamında anasınıfı ve ilkokul 1 sınıf öğrencilerimiz 2 Eylül pazartesi ve 6 Eylül cuma günü okulları, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla buluşacak. Uyum Haftası 2 gün olacak.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber