Aşiret düğününde takılan takılar dudak uçuklattı! Geline 3 kilo altın damada 4 milyon TL takıldı

Aşiret düğününde gelin ve damada takılan takı ve para gündeme geldi. Geline 3 kilo altın takılırken damada ise 4 milyon TL takıldı.

Van'da, Küresünniler aşiretinden Murat İrez'in oğlu Bayram İrez ile MHP İl Başkanı Salih Güngöralp'ın kızı Aslı Güngöralp, muhteşem bir düğünle evlendiler. Gelin için 3 kilogram altın takılırken, damat ise yaklaşık 4 milyon TL değerinde takılar aldı.

BİRÇOK YERDEN KATILIM SAĞLANDI

Düğün, Hasan Tonga'nın sağdıçlık yaptığı renkli bir atmosferde gerçekleşti. Yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı törende, aşiret liderleri, kanaat önderleri, iş insanları ve siyasi temsilciler bir araya geldi. Türkiye'nin yanı sıra İran, Rusya, Azerbaycan ve Irak'tan da katılımın olduğu düğünde, 1 ton et pişirilerek konuklara ikram edildi.Düğün sonrasında konuşan Hasan Tonga, "Bu muhteşem düğün için İrez ve Güngöralp ailelerine teşekkür ediyoruz. Katılımcılara minnettarız. Bu anlamlı günü birlikte geçirmek bize büyük mutluluk verdi" dedi.

4 BİN KİŞİ KATILDI

Damadın babası Murat İrez ise ilk çocuğunun düğününü gerçekleştirmenin gururunu yaşadığını belirterek, "4 bin kişinin katıldığı bu güzel günde bizleri onurlandıran herkese teşekkür ederim. Çok mutluyum" diye konuştu.Düğün töreni, Türkçe ve Kürtçe şarkılar eşliğinde halaylarla coşkuyla sona erdi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber