Aydos Ormanı’nda yangın! 3 saat sürdü

İstanbul Pendik'teki ormanlık alanda meydana gelen yangın, ekiplerin havadan ve karadan yaklaşık 3 saat süren müdahalesi sonucu kontrol altına alındı.

Çamlık Mahallesi Aydos Ormanı'nda, henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı yangın başladı. Durumun bildirilmesi üzerine, olay yerine birçok itfaiye aracı, Orman Bölge Müdürlüğü, AFAD ve sağlık ekipleri gönderildi. Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 10 arazöz ve çevre ilçelerden gelen itfaiye ekipleri yangının söndürülmesi için çalışmalarına başladı. Alevleri söndürmeye çalışan vatandaşları bölgeden uzaklaştıran polis ekipleri güvenlik önlemleri aldı. Yangın söndürme çalışmalarına Orman Bölge Müdürlüğü ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait helikopterler de destek verdi. İstanbul Valiliği, yangına 2 yangın söndürme uçağı ve 4 helikopterle, ayrıca itfaiye, AFAD, emniyet ve diğer ilgili birimlerden toplam 78 ekip ve 159 personelin müdahale ettiğini, yangının 4 hektarlık bir alanı etkilediğini duyurdu.

KONTROL ALTINA ALINDI

Ekiplerin yaklaşık 3 saat süren hava ve kara çalışmalarının ardından yangın kontrol altına alındı. Yanan ormanlık bölgede soğutma işlemleri sürerken, ekiplerin ulaşamadığı alanlarda yol açma çalışmaları için iş makineleri aktif olarak çalışıyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber