Bakan Yerlikaya'dan kritik açıklama: 2'si turuncu 2'si gri listede 4 terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Siirt ili Pervari kırsalında gerçekleştirilen “Gürz-2” operasyonunda 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Operasyon kapsamında, turuncu kategorideki Benda Amed kod adlı Semra Ayverdi ve Baran Hemlin kod adlı Seyithan Sencer ile gri kategorideki Sarı İbrahim kod adlı Yakup Nişo ve Destina Botan kod adlı Bişenk Durmuş adlı teröristler etkisiz hale getirildi.

GÜRZ-2 OPERASYONU

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Siirt ili Pervari kırsalında gerçekleştirilen “Gürz-2” operasyonuyla ilgili detayları paylaştı. Operasyon, Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı koordinesinde, Asayiş Kolordu Komutanlığı'nın sevk ve idaresinde, Siirt, Şırnak ve Van İl Jandarma Komutanlıkları tarafından gerçekleştirildi.Operasyon sırasında, Hava Kuvvetleri Komutanlığı uçakları, ATAK taarruz helikopterleri ve J-SİHA desteği kullanıldı. Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK), Jandarma Komando timleri ve Güvenlik Korucuları tarafından teröristlerle sıcak temas sağlandı. Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensubu teröristler, çatışmada silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

9 EYLEME KATILDIKLARI AÇIKLANDI

Etkisiz hale getirilen teröristlerin, daha önce 6 güvenlik görevlisi ve 5 sivil vatandaşın şehit edilmesi, 6 güvenlik görevlisi ve 11 sivil vatandaşın yaralanmasıyla sonuçlanan 9 eyleme katıldıkları belirlendi. Teröristler arasında, turuncu kategorideki Benda Amed kod adlı Semra Ayverdi, Baran Hemlin kod adlı Seyithan Sencer ve gri kategorideki Sarı İbrahim kod adlı Yakup Nişo, Destina Botan kod adlı Bişenk Durmuş yer aldı.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber