Bir mobbing faciası! Genç doktor intihar etti

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde çalışan asistan hekim Uğurcan Ağcaoğlu'nun, iş yeri zorbalığına maruz kaldığı ve bu nedenle intihar ettiği iddia ediliyor. Sağlık Emekçileri Sendikası (SES), "Zorbalığa uğrayan asistan hekimlerin çalışma şartları hayatlarını tehlikeye sokuyor" açıklamasında bulundu.

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Plastik Cerrahi Bölümü'nde asistan hekim olarak çalışan Dr. Uğurcan Ağcaoğlu'nun intihar ettiği bildirildi. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Emekçileri Sendikası (SES) İzmir 2 No'lu Şubesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, intiharın mobbing yani iş yeri zorbalığından kaynaklandığı vurgulandı.

Açıklamada, sağlıkta yapılan dönüşüm sürecinde artan iş yükleriyle birlikte, uzun nöbetler ve ağır çalışma koşullarının genç hekimleri fiziken ve psikolojik olarak yıprattığı belirtildi. Bazı kliniklerde ayda 15'e kadar nöbet tutan ve haftada 36 saate varan nöbetlerle karşı karşıya kalan hekimlerin, evlerine sadece uyumak için gidebildikleri ifade edildi. Bu şartlar altında hekimlerin hem motivasyonlarının hem de yaşam kalitelerinin ciddi şekilde etkilendiği vurgulandı.

İŞ YÜKÜ DAYANILMAZ BİR SEVİYEDE

Taban eğitimden yoksun, hızla artan sağlık ihtiyacına yetişmeye çalışan, aşırı iş yükü altında ezilen ve yönetmeliklere aykırı nöbetler tutturulan asistan hekimler, çalışma koşullarının ciddi bir şekilde ölümcül hale geldiğini dile getiriyor. Ayrıca, nöbet sonrası izinleri ellerinden alınan ve şiddete maruz kalan hekimlerin durumu, mesleklerinin gerektirdiği saygıyı göremediğini ve psikolojik olarak da zor durumda olduklarını ifade ediyor.

ÖLÜME SÜRÜKLENİYORUZ

Sağlıkçıların isimlerinin belirtildiği açıklamada vurgulanan nokta şu: "Melike Erdem, Ece Ceyda Güdemek, Emre Bakırlı, Mustafa Yalçın ve Ankara Şehir Hastanesi Kadın Doğum Kliniği'nde asistan hekim olarak görev yaparken nöbet sonrası geçirdiği kazada hayatını kaybeden Dr. Rümeysa Şen ve adını dahi duymadığımız pek çok can, mesleklerinin başında, hevesle ve istekle, hayatlarının baharında kaybettiler. Şimdi ise genç bir asistan hekim olan Uğurcan Ağcaoğlu, kurumlardaki liyakatsizlik, çürümüşlük, denetimsizlik ve mobbing yüzünden intihar etti.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber