Çenedere Caddesi sakinleri isyan etti

Derince Fatih Sultan Mahallesi Çenedere Caddesi sakinleri belediyenin sorunlarıyla ilgilenmediğini söyleyerek sorunlarını sıraladı.

Derince Fatih Sultan Mahallesi Çenedere Caddesi sakinleri sorunlarının belediye tarafından çözülmediğini, yetkililerin sorunları ile ilgilenmediğini dile getirerek isyan etti. Mahalle sakinleri sorunlarını sıralayarak isteklerini anlattı.

FUHUŞ OLAYLARI

Mahalle sakinleri mahallelerinde fuhuş olaylarının arttığını, sapıkların kol gezdiğini belirterek bu durumun çocuklar için büyük tehlike arz ettiğini söyledi. Vatandaşlar bu sorunun çözülmesi için mahalleye mobese takılmasını talep etti.

KASİS İSTİYORLAR

Araçların caddeden çok hızlı geçtiğini söyleyen vatandaşlar bu yüzden No 180’nin önüne kasis talep ettiklerini ancak Büyükşehir Belediyesi’nin taleplerine karşılık vermediğini söyledi.

1,5 YIL GEÇTİ AMA PARK YOK

Mahalleliler No 180’nin karşısında bulunan boş arazide her ne kadar Büyükşehir Belediyesi ağaçlandırma çalışması yapmış olsa da, daha önce belediyeden yetkililerin gelerek bu alana rekreasyon alanı, oyun grupları, çocuk oyun alanları, dinlenme ve gezinti alanları, park ve peyzaj çalışmaları yapacaklarını söylemelerine rağmen, aradan 1.5 yıl geçtiğini ve hala en ufak bir çalışma yapılmadığını dile getirdiler.

ÇENEDERE ISLAH EDİLSİN

Mahalle sakinleri Fatih Sultan Mahallesi ile Yenikent Mahallesi arasında araç geçiş bağlantı köprüsü olmadığını ve Yenikent’e gitmek için kilometrelerce yol gitmek zorunda kaldıklarını söyledi. Mahalleliler ayrıca Derince’nin en büyük ve görkemli caddesi olan Çenedere’nin güzelleştirilmesi adına dekoratif aydınlatma sistemlerinin konulmasını ve mevcut Çenedere’nin dere ıslahının yapılmasını talep ettiler.

OTOBÜS HATTI TALEBİ

Cadde üzerine İzmit çarşı veya otogara giden bir otobüs hattı ve durak talep eden mahalle sakinleri, çarşıya gitmek için kilometrelerce yol yürümek zorunda kaldıklarını dile getirdi. Çenedere Caddesi sakinleri ayrıca şunları söyledi:

“DAHA YAŞANILABİLİR BİR MAHALLE”

“Çoluk çocuğumuz her gün Fatih Sultan Mahallesi’nden, Yenikent’e okula gidip geliyor, insanlar pazara gidiyor, aileler alışverişe gidip geliyor, neresinden bakarsanız her halükarda bu alan karanlık ve puslu bir bölge haline geldi. Çocuklarımız için, ailelerimizle daha yaşanabilir bir mahalle olması için taleplerimizin yerine getirilmesini istiyoruz.”

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber