Dev yapı market şirketinin iflası istendi!

Türkiye'de yaşanan ekonomik sorunlar vatandaşın cebini zorlamaya, piyasaları da sarsamaya devam ediyor. Ekonomide yaşanan sorunlardan dolayı Türkiye'nin önde gelen yapı market şirketlerinden birisi iflas için başvuruda bulundu.

Türkiye'de yaşanmakta olan ekonomik zorluklar vatandaşın cebini zorlarken, şirketleri de iflas riskiyle karşı karşıya bırakıyor. Enflasyon ve kurdaki dalgalanmadan dolayı Türkiye'nin önde gelen yapı market şirketlerinden Tekzen iflas için başvuru yaptı.

Halktv.com.tr'deki habere göre, Türkiye'de yüksek enflasyon ve döviz kurlarındaki büyük artışın ardından birçok şirket iflas haberleri ile gündeme gelmeyi sürdürüyor. Türkiye'nin önde gelen yapı marketi firmalarından Tekzen'in iflası için başvuru gerçekleşti. 120 milyon TL sermayeli şirkete açılan iflas davası, 15 Şubat'ta görülecek.

TEKZEN İTİRAZ ETTİ

Sem İnternet Reklam Hizmetleri Danışmanlık AŞ. firması, Tekzen'e karşı iflas davası açtı. Davanın görüleceği yer ise İstanbul 2. Asliye Ticaret Mahkemesi. Sem Danışmanlık AŞ, Tekzen Ticaret ve Yatırım AŞ'ye karşı icra takibi başlattı. Tekzen tarafının icra takibine itiraz ederken, Sem Danışmanlık avukatları ise itirazın iptali ve şirketin iflasına karar verilmesini talep etti. Davanın duruşması ise 15 Şubat'ta yapılacak.

3. SIRADA YER ALIYOR

1995 yılında Türk-Alman ortaklığıyla dahilinde kurulan Tekzen Ticaret AŞ, Alman ortağın 1998'de ayrılmasının ardından şirketin tek sahibi Murat Gigin olurken, 120 milyon TL sermayeli şirketin Türkiye genelinde birçok şubesi yer alıyor. Tekzen, yapı marketi sektöründe Koçtaş ve Bauhaus'tan sonra sektörün 3'üncü önemli firması olarak biliniyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber