Doktordan hastanın annesine sert çıkış! ‘Haysiyetsiz’ dedi

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim Araştırma Hastanesi Plastik Cerrahi Kliniği İdari Sorumlusu Doç. Dr. M.İ, rutin hasta ziyaretinde ‘kızının elini kullanamadığı’ gerekçesiyle odadan çıkmakta direnen bir anneye önce ‘sen kimsin?’ diyerek çıkıştı, ardından ‘haysiyetsiz’ şeklinde hakaret etti.

Olay, 19 Temmuz’da Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik Cerrahi servisinde yaşandı. Ankara’da meydana gelen bir yangın sonucu vücudunda üçüncü derece yanıklar oluşan ve 12 yıldır tedavi gören 18 yaşındaki Tutku Kıdık, hastanede bir operasyon geçirdi.

ANNEYE SERT ÇIKIŞ

Operasyonun ertesi günü, Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik Cerrahi Kliniği İdari Sorumlusu Doç. Dr. M.İ, Kıdık’ın yanında refakatçi olarak bulunan anne Ayşe Boğaçlı’dan odadan çıkmasını istedi. Kızının yeni ameliyat olduğu ve bu yüzden elini kullanamadığı gerekçesiyle anne Boğaçlı, odadan ayrılmak istemediğini belirtti. Bu durum üzerine Doç. Dr. M.İ, odaya gelerek Boğaçlı’ya “Odadakiler çıkacak, vizite çıkacaksınız. Sen kimsin?” şeklinde bağırdı ve ardından “haysiyetsiz” diyerek hakaret etti. O anlar, anne Boğaçlı tarafından cep telefonuyla kaydedildi. Doktorun, Boğaçlı’nın kendisine hakaret edildiğini iddia etmesi sırasında tepki vermemesi dikkat çekti.

‘HAYSİYETSİZ’

Anne Boğaçlı, yaşadıklarını şu şekilde açıkladı: “Sabah kızımın suyunu içirdim ve kahvaltısını yaptırdım. Hastane personelinden biri, ‘Murat hoca vizit yapacak, odadan çıkar mısınız?’ dedi. Ben de ‘Çıkaramam, çocuğum yeni ameliyat oldu ve burada kalmak istiyorum’ dedim. Personel ‘Tamam’ dedi ve ayrıldı. Bir dakika sonra doktor sinirli bir şekilde geldi ve ‘Kim çıkmayacak? Kimmiş bu? Odadan çıkacaksın’ dedi. Yüksek sesle bağırırken, ‘Hocam neden bağırıyorsunuz? Çocuğum yeni ameliyat oldu ve bana ihtiyacı var’ dedim. Doktor daha sonra bana ‘haysiyetsiz’ diyerek hakaret etti. Bu hakaret sonrası daha da sinirlendim ve kızım kriz geçirmeye başladı. Güvenlik çağrıldı ve ben çıkmayacağımı belirttim, ama sonunda çıktım.”

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Boğaçlı, doktorun kendisine ve kızına hakaret etmesinin kendisini derinden üzdüğünü ve iki gün boyunca kendine gelemediğini belirtti. “Doktorlara canımızı emanet ediyoruz. Bu şekilde sinirli bir kişinin kızımın ameliyatına girip giremeyeceğini çok düşündüm. İlk defa böyle bir durumla karşılaştık” dedi. Boğaçlı ayrıca, Doç. Dr. M.İ hakkında avukatı aracılığıyla suç duyurusunda bulunduğunu ekledi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber