Evde bakım maaşı yatan iller 14 - 15 Ocak listesi belli oldu mu? Evde bakım maaşı başvurusu nasıl yapılır?

Evde bakım maaşı yatan iller 14 - 15 Ocak listesi henüz açıklanmamış durumda. Ancak evde bakım maaşlarına zam gelmesi sonrasında ödemelerin heyecanla bekleniyor olması, özellikle Ocak ayının ortalarına gelinmesiyle birlikte önemli bir gündem maddesi haline geldi. Zamlı evde bakım maaşının miktarı ise Ocak memur zammı oranında arttı.

Yapılan memur zammı oranındaki artışlarla birlikte Ocak ile Haziran ayları arasında geçerli olacak yeni evde bakım maaşı, 5.098 TL'den 7.609 TL'ye yükseldi. Bu artışın, evde bakım maaşı alan hak sahiplerine Ocak ayının 11-15 tarihleri arasında yatması beklenmektedir.

Evde bakım maaşı ödemeleri her ayın 11 ile 15'i arasında hesaplara yatırılmaktadır. Dolayısıyla zamlı evde bakım maaşının da 11-15 Ocak tarihleri arasında ödenmesi beklenmektedir.

Evde bakım maaşı ödemelerini takip etmek ve detaylı bilgilere ulaşmak için e-Devlet üzerinden "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasını kullanabilirsiniz. Bu sayfa üzerinden kayıtlı vatandaşlar, şifreleri ve T.C. kimlik numaraları ile sorgulama işlemini gerçekleştirebilirler.

Ayrıca, evde bakım aylığı alanlar SMS ile de sorgulama yapabilirler. Ziraat Katılım Bankası aracılığıyla cep telefonlarından "BAKIYE" yazıp, 4747'ye SMS atarak bakiye takibi yapabilirler. Bu işlem sırasında operatör tarafından 1 SMS ücreti tahsil edilecektir.

Evde bakım maaşı almak için başvurularınızı, engelli kişinin ikametgahının bulunduğu yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya varsa İlçe Müdürlüklerine yapabilirsiniz. Başvuruların değerlendirilmesinde gelir kriterleri, bakıma muhtaçlık kriteri, ve ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu gibi bilgiler incelenmektedir.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber