Galatasaray’dan Adnan Polat’a başsağlığı! İbrahim Polat hayatını kaybetti. İbrahim Polat kimdir?

Polat Holding'in kurucusu ve Galatasaray'ın eski başkanı Adnan Polat'ın babası İbrahim Polat'ın hayatını kaybettiği bildirildi.

Galatasaray Kulübü'nün eski başkanı Adnan Polat'ın babası İbrahim Polat, 93 yaşında hayatını kaybetti. Polat Holding'in kurucusu olan İbrahim Polat'ın vefatıyla ilgili olarak Galatasaray Kulübü şu başsağlığı mesajını yayımladı:

Kulübümüzün eski başkanlarından Adnan Polat’ın babası İbrahim Polat’ın vefat ettiği haberini derin üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.Merhumun cenazesi, 28 Temmuz 2024 Pazar günü Teşvikiye Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı Aile Kabristanlığı’na defnedilecektir.Merhuma Allah’tan rahmet, Polat ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

İBRAHİM POLAT KİMDİR?

1931 Erzurum doğumlu İbrahim Polat, 15 yaşında ailesiyle yaşadığı tartışmanın ardından İstanbul’a göç etti. İstanbul’da önce inşaat şantiyelerinde amele olarak çalışarak sektöre adım atan Polat, bir sanat okulunda eğitim alma arzusuyla Zincirlikuyu’da bulunan bir sanat okulunda inşaat eğitimi aldı.

ÇIRAK OLARAK BAŞLADI

İnşaat şantiyelerinde önce çırak, sonra kalfa ve ardından usta olarak çalışarak para kazanan İbrahim Polat, biriktirdiği paraları sermaye olarak kullanarak iş dünyasına adım attı. İnşaatçılık, müteahhitlik ve taşeronluk yaptıktan sonra, 4-5 arkadaşıyla birlikte ortak bir arsa alarak kat karşılığı Nişantaşı'nda inşaat işine başladı. Bu deneyimle iş hayatını daha da güçlendiren Polat, 1955 yılında Polat Grubu'nu kurarak girişimcilik kariyerini pekiştirdi.

KENDİ KİTABI ‘ALNIMIN TERİ’

İstanbul'da birçok seçkin bina inşa eden İbrahim Polat, 1972 yılında İzmir’de Ege Seramik Fabrikalarını kurdu. Sosyal ve kültürel amaçlı birçok vakıfta kurucu üye olarak yer alan Polat, evli ve üç çocuk babasıdır. Ayrıca, "Alnımın Teri" adlı bir kitabı bulunmaktadır. 1947 yılında Nişantaşı'na taşınan Polat, ölümünün hemen öncesinde de Nişantaşı'nda yaşıyordu.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber