‘Geleceğin Hapishanesi’ tanıtıldı. Artık suçlular aynı acıyı yaşayacak

Gelecekteki cezaevlerinde suçlulara bellek implantları entegre edilebilir. "Cognify" adı verilen bu yaklaşım, suçluların yanıltıcı anılarla tedavi edilmesini hedefliyor.

Cognify projesi, mahkumların beyinlerine yapay anılar ekleyerek onların rehabilite edilmesini amaçlıyor. Bu yöntem, örneğin şiddet suçu işleyen birinin suçunu mağdurun bakış açısından görmesini veya uyuşturucuyla ilgili suçlar için bağımlılık ve iyileşme süreçlerini simüle eden sahte anılarla cezalandırılmasını içeriyor. Mahkumların empati, pişmanlık ve vicdan gibi duygusal durumları "eğitmesine" yardımcı olmak için gerçek zamanlı hormon müdahaleleri de yapılacak.

ZİHİNLERİNE SAHTE ANLAR YÜKLENECEK

Hashem Al-Ghaili, Yemenli moleküler biyolog ve bilim iletişimcisi, Cognify gibi cesur projeler ve kafa nakli gibi yenilikçi girişimlerle bilinir. Bu tür ileri teknoloji projeleri spekülatif olabilir ancak Cognify, sağlam bir bilimsel yaklaşıma dayanmaktadır.

Geleceğin hapishanesi olarak anılan bu proje yakın zamanda bir tanıtım videosu geldi.Cognify adı verilen bu hapishane tesisi, suçluları sanal ortamda rehabilitasyon süreçlerine tabi tutmayı amaçlamaktadır. Bu yöntemle suçlular, Matrix tarzı kapsüller içinde yapılandırılmış hafıza enjeksiyonlarıyla rehabilite edilmektedir.

Cognify, suçluların zihinlerine yapay anılar ekleyerek onların rehabilite edilmesini sağlamayı amaçlamaktadır. Örneğin, şiddet suçu işlemiş bir kişi, işlediği suçu kurbanın bakış açısından görmeye zorlanabilir veya uyuşturucu bağımlılığı ve iyileşme süreçlerini simüle eden sahte anılarla cezalandırılabilir. Bu süreçte mahkumların empati, pişmanlık ve vicdan gibi duygusal yönlerinin geliştirilmesi için gerçek zamanlı hormon müdahalesi de planlanmaktadır.

ETİK VE RİSK ORANI TARTIŞILIYOR

Ürkütücü gelebilecek bu teknolojilere yönelik endişeler, gerçek bir tehlikeyi yansıtıyor. Sahte anılar, mahkumların gelecekteki davranışlarını şekillendirmede potansiyel olarak kullanılabilir, bu da teknolojik yönetim anlayışlarının artışını işaret ediyor. İnsan beynine yapay anıların yerleştirilmesi, bireylerin kimlik algıları ve gerçeklikleri üzerinde ciddi soru işaretleri doğurabilir. Cognify, hızlı bir tedavi yöntemi olarak bu sahte anıları sadece birkaç dakikada yerleştirebileceğini iddia ediyor. Ancak bu süreçte mahkumların, yıllar boyunca oluşturdukları gerçek anılarla nasıl başa çıkacakları ve bu sanal gerçeklikten etkilenen yakınlarıyla ilişkileri de önemli bir konu olarak öne çıkıyor.

İşte hapishanenin tanıtım videosu..

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber