Hürriyet: O paylaşım yemin ediyorum tesadüf

SGK tarafından tüm mülklerine haciz konulan İzmit Belediyesi’nin Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet yaptığı basın açıklamasında, “Kitleyecek derecede bütün mülklerine haciz konulan belediye yok” dedi.

EYT düzenlemesi sonrası emeklilere ödeme yapan Sosyal Güvenlik Kurumu, girdi ihtiyacı nedeni ile borcu olan belediyelere haciz kararı aldı. SGK alacaklarını garanti altına alabilmek için 81 ilde borcu olan belediyelerin taşınmazlarına haciz kararı koydu.

ANKARA DÖNÜŞÜ AÇIKLAMA

İlimizde SGK’ya en çok borcu olan İzmit Belediyesi de haciz kararı alınan belediyelerden biri oldu. Yaklaşık 300 milyon TL SGK borcu olduğu ifade edilen İzmit Belediyesi’nin tapu işlemleri de durduruldu. Karar sonrası İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, dün soluğu Ankara’da aldı. Ankara dönüşü Başkan Hürriyet, bugün Leyla Atakan Şehir Kütüphanesinde basın toplantısı düzenledi.

“YEMİNE EDİYORUM TESADÜF”

Belediyenin araçlarının tamamına yönelik haciz kararı olmadığını ifade eden Başkan Hürriyet, sadece 15 araca haciz kararı olduğunu ifade etti. Haciz kararı sırasında başkanın sosyal medya hesabından hizmet araçları ile ilgili paylaşım yapılmasının tesadüf olup olmadığı sorusunu yanıtlayan Hürriyet, “Yemin ediyorum tesadüf. O kadar tesadüf geliyor ki. Sercan'a bir aydır paylaş diyorum En son dün akşam yazdım. Sercan paylaştı. Araçlarla ilgili bilgimizin olmaması ve haber yaptırması kurumsal olarak kötü bir durum. Haciz kararı kalkmazsa, daireleri satamayız. Tapu devirlerini yapamayız. Parası alınan mülklerin iadesini yapmak zorunda kalırız. Bir çok işlem tıkanır” dedi.

“TÜM MALLARINA KONULMADI”

Kocaeli’de başka belediyelere haciz kararı olup olmadığı sorusunu yanıtlayan Hürriyet, “Bütün malları olmasa da haciz kararı alınan belediye var mı bilmiyorum. Kitleyecek derecede bütün mallarına kararı konulan başka bir belediye yok. Gebze Belediyesi yeni satış kararı aldı. Aynı şekilde Derince Belediyesi’nin de satışı devam eden mülkleri var. En azından kıymetleri mülklerine satış kararı yok. Tüm mallarına konulmadığını rahatlıkla söyleyebiliyorum” dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber