İzmir’de son dakika! Buca’da yeniden yangın çıktı

İzmir’de dün başlayan ve kontrol altına alınan yangın bugün Buca’da yeniden alevlendi.

İzmir'in Gaziemir ve Buca ilçeleri arasında dün çıkan orman yangını, kontrol altına alındıktan sonra yeniden alevlenmeye başladı.Dün Buca ilçesine bağlı Zafer Mahallesi'nde başlamış olan yangın, henüz belirlenmeyen bir sebeple rüzgarın etkisiyle hızla genişleyerek Gaziemir ilçesine sıçramıştı. Yangının yerleşim alanlarına yaklaşması nedeniyle evler ve sokaklar güvenlik önlemi olarak boşaltıldı. Gece boyunca çevre illerden gelen desteklerle yapılan müdahalenin ardından yangının kontrol altına alındığı bildirildi.

YENİDEN ALEVLENDİ

Yangının ardından bölgede meydana gelen hasarı görüntülemek amacıyla yangın alanına giden ekipler yangının yeniden başladığını duyurdu.Çalışma ekipleri, rüzgarın oldukça şiddetli olduğunu ve sıcak havayla birlikte ağaçların yeniden alevlendiğini belirtti.Yangına ilk müdahale yangının çıkmasından sadece 10 dakika sonra yapılmıştı. Akşam saatlerinde kontrol altına alınan yangın, gece rüzgarın hızlanmasıyla tekrar alevlendi. Söndürme çalışmalarına 23 helikopter ve 7 uçak olmak üzere toplam 30'a yakın hava aracı katılmıştı, ancak gece görüş koşulları nedeniyle sadece 4 hava aracı bu süreçte görev alabilmişti.

YÜZLERCE HAYVAN YANARAK ÖLDÜ

Yangının kontrol altına alındığını öğrendikten sonra orman bölgesine giden ekipler aniden alevlerin her tarafı sardığını yüzlerce hatta binlerce hayvanın ölü bedenlerini gördüklerini ifade etti.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber