Japon deprem uzmanı uyardı! Hangi ili işaret etti?

Siirt Uluslararası Yeni Nesil Gençlik Söyleşileri ve Deprem Sempozyumu'na katılan Japon yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, "Hatay depreminden sonra Kuzey ve Güney Anadolu fay hattında deprem olabilir’’ dedi.

Siirt Üniversitesi'nde düzenlenen “Siirt Uluslararası Yeni Nesil Gençlik Söyleşileri ve Deprem Sempozyumu"na konuşan Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Siirt’in birinci derece deprem bölgesinde yer aldığını fakat kentte 7’den büyük bir depremin yaşanmayacağını belirterek bundan sonra da kentte büyük bir deprem beklenmediğini söyledi.

DEPREM OLMAYACAĞI ANLAMINA GELMİYOR

Bunun yanı sıra Batı Anadolu üzerinde uzun zamandır deprem olmadığına değinen Moriwaki, bunun deprem olmayacağı anlamına gelmediğini de sözlerine ekledi.

SAĞLAM VE DÜZGÜN YAPILAR

"Türkiye’de nerede deprem bekliyoruz diye soracak olursanız, Hatay depreminden sonra Kuzey ve Güney Anadolu fay hattında deprem olabilir" diyen Moriwaki, Türkiye'de olan fay hattının Japonya'daki ile aynı olduğunu, yapılması gerekenin ülkesindeki gibi sağlam ve düzgün yapılar inşa etmek olduğunu belirtti.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber