Kına gecesinde damadı öldüresiye dövdüler

Gaziantep'te bir damat, kına gecesinde halaya davet ettiği kuzeni ve beraberindeki kişiler tarafından acımasızca dövülerek ağır yaralandı. O anlar düğün salonunun güvenlik kameralarına anbean kaydedildi.

Olay, 26 Ağustos'ta Gaziantep'in Şahinbey ilçesinin Yamaçtepe Mahallesi'ndeki bir düğün salonunda meydana geldi. İddiaya göre, 27 yaşındaki damat Yemlihan Kızıltoprak, kına gecesi sırasında kuzeni Mehmet O.'yu halaya davet etti ve kısa süreli bir tartışma yaşandı. Tartışmanın ardından düğünden ayrılan Mehmet O., durumu kardeşlerine bildirerek düğün alanına gelmelerini istedi. Olay yerine çekici araçlarla gelen bir grup, damat Yemlihan Kızıltoprak'a demir levye ve sopalarla saldırdı. Kafasına ve vücudunun çeşitli yerlerine aldığı darbelerle damat ağır yaralandı.

DAMAT HASTANEYE KALDIRILDI

Olayın ihbar edilmesi üzerine, bölgeye çok sayıda 112 acil sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Jandarma ekipleri saldırganları ayırırken, sağlık ekipleri ağır yaralanan damadı hastaneye kaldırdı. Kafasına aldığı darbeler sonucu damadın yoğun bakımda tedavi altına alındığı öğrenildi.

OLAY ANI KAMERALARDA

Damadın ağır yaralandığı saldırı, düğün salonundaki güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Görüntülerde, saldırgan grubun düğün alanına gelerek, halay çeken damada demir levye ve sopalarla saldırdığı anlar yer aldı. Olayın ardından damat, yakınları tarafından olay yerinden uzaklaştırılmaya çalışılsa da saldırganların takibi devam etti. Damat ve ailesi saldırganlardan şikayetçi olurken, davetliler büyük korku ve panik yaşadı.

"DÜĞÜN BASIP OĞLUMU KOMAYA SOKTULAR"

Olayı anlatan damadın babası Ahmet Kızıltoprak, olayın öncesinde herhangi bir husumet olmadığını belirterek, "Oğlumun kına gecesindeydik. Akrabalarımız ve yeğenlerimiz de oradaydı. Halay sırasında ufak bir tartışma yaşandı. Biz herkesi sakinleştirip, Mehmet O.'yu evine gönderdik. Ancak o, evine gitmek yerine akrabalarını ve çalışanlarını arayarak, 15 araba ve 20 kişi ile düğünü basıp oğlumu darp ettiler. Oğlum şu anda yoğun bakımda. Onların cezasını çekmesini istiyorum. Herkesin kanun önünde hesap vermesi lazım" dedi.

"DAMADIN EN MUTLU GÜNÜNDE BU YAŞANMAMALIYDI"

Damadın ağabeyi Ercüment Kızıltoprak ise, "Halamızın oğluyla aynı masada oturup eğleniyorduk. Kardeşim, onu halaya davet ettiğinde bir telefon bekliyordu sanırım. Kısa bir tartışma yaşandı, biz araya girip sakinleştirdik ve onu evine gönderdik. Ancak sonrasında yaşananlar ortada. Bu olayların yaşanmaması gerekiyordu. Kardeşim yoğun bakımda, çok üzgünüz" ifadelerini kullandı.

OLAYLA İLGİLİ 7 KİŞİ TUTUKLANDI

Öte yandan, jandarma ekipleri olaya karışan kişileri yakalarken, adliyeye sevk edilen 7 kişi tutuklandı. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber