Kocaeli’den Hardvard’a yapılan yolculuk
Harvard Üniversitesi'nde düzenlenen ve 40'tan fazla ülkeden akademisyenin katıldığı üç uluslararası konferans, eğitim, eğitim teknolojileri ve iletişim konularında küresel akademik çevreyi bir araya getirdi. Bu prestijli etkinliklerde, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi'nin uyguladığı 'Yapay Zeka Destekli Esnek Eğitim Modeli' büyük ilgi gördü.
Konferanslar, International Conference on New Horizons in Education (INTE), International Educational Technology Conference (IETC) ve International Trends and Issues in Communication and Media (ITICAM) başlıkları altında gerçekleşti. Etkinlikler, eğitimdeki yenilikçi yaklaşımlar ve teknolojinin rolü hakkında bilgi paylaşımı ve atölye çalışmaları sunarak uluslararası akademik işbirliğini teşvik etti.
MURAT UĞUROĞLU KONUŞTU
Konferansın açılışında Boston Başkonsolosu Murat Uğurluoğlu da yer aldı. İki gün süren etkinlikte hem yüz yüze hem de çevrimiçi sunumlar gerçekleştirildi. Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, "Dünyadaki Hızlı Değişimin Üniversite Yönetimine Etkisi" konulu konuşmasında, teknolojik gelişmelerin üniversiteler üzerinde büyük etkiler yaratacağını belirterek, "Bu etkiler artık yaşanıyor. Eğitim müfredatları ve öğretim yöntemleri, yapay zeka destekli ve esnek hale geliyor. Hızlı değişim, stratejik planlama yerine bilgi destekli liderliği ön planda tutuyor" dedi.
DAHA İYİ BİR EĞİTİM SÜRECİ İÇİN…
Prof. Dr. Elmas, yükseköğretim kurumlarının kalite güvence mekanizmalarını yapay zeka destekli değerlendirme yazılımlarıyla sürekli olarak iyileştirmeleri gerektiğine de vurgu yaptı. Konferansta, kısa ve uzun dönem eğitim programları, dijital krediler, teknolojik yenilikler, yapay zeka ve artırılmış gerçeklik gibi konular ele alındı. Ayrıca, HLC, EFQM, CHEA ve ENQA gibi önemli kalite ve akreditasyon kuruluşlarının çalışmaları hakkında bilgi verildi. Prof. Dr. Elmas, HarvardX Kursları Direktörü Jascha Smillack ile EdX platformu ve işbirliği olanaklarını tartıştı. EdX, Harvard ve MIT'nin öncülüğünde 2012'de kurulan, çeşitli alanlarda online ve ücretsiz eğitim sunan bir platform olarak üniversitelerin eğitim süreçlerini daha esnek hale getirmelerine katkı sağlıyor.