Medical Park Kocaeli’de yanlış teşhiste ısrar ettiler iddiası!

Kocaeli Medical Park Hastanesi'nde kendisine yanlış teşhis konulduğunu ifade eden bir vatandaş, hastanede bulunan 2 doktorun yanlış teşhis konusunda ağız birliği yapıp birbirlerini kolladığını ifade etti.

D-100 Karayolu kenarında bulunan ve sürekli şikayetlere konu olan Medical Park Kocaeli Hastanesi ile ilgili yeni bir iddia daha ortaya atıldı. Şikayet Platformuna şikayette bulunan bir vatandaş kendisine yanlış teşhis konulduğunu ve hastanede bulunan iki kardiyoloji doktorunun yanlış teşhiste ağız birliği yaptığını iddia etti. Geçtiğimiz ay yaşanan olayı aktaran Yusuf isimli vatandaş, yanlış teşhis nedeni ile yurtdışı planlarını iptal etmek zorunda kaldığını ve ailesini kötü günler geçirdiğini belirtti. 4 farklı doktora sonuçlarını gösterdiğini ifade eden vatandaş, sadece Medical Park Kocaeli Hastanesi doktorlarının “yanlış teşhiste” birbirlerini kolladığını, farklı hastanedeki doktorların ise teşhisi yalanladığını ifade etti.

“6 AYDA BİR KONTROLE GELECEKSİN”

Başından geçen olayı anlatan vatandaş, olayı şu şekilde aktardı, “25.09.2023 tarihinde beni aramaları üzerine Kocaeli Medical Park Hastanesi'nde check-up işlemine girdim. Kardiyoloji muayenesi sırasında doğuştan kalbimde 2 kapakçık olduğu, 6 ayda bir kontrole gelmem gerektiği ve hayatımda birçok şeye dikkat etmem gerektiği söylenerek, fazla bilgi verilmeden gönderildim. Ailecek endişelendik, annem özellikle üzüldü ağladı, Eğitim için yurt dışına gitme niyetindeydim ve bu planımı iptal ettim. Bu durum üzerine annem ısrarla başka bir hastaneye gözükmemi istedi çünkü kendisine de Kocaeli Medical Park da yanlış tanı (Rahim duvarında kalınlaşma var denilerek ameliyathaneye alınıyor sonra yokmuş, yanlış görmüşüz deyip kaldırıyorlar ve parayı da iade etmiyorlar ve gönderiyorlar.) konulmuştu. Başka hastaneye gittiğimde bu tanı yanlış. Sende 3 kapak var sadece küçükken geçirdiğin bir hastalıktan dolayı biraz yıpranmış ama sorun değil 4-5 yılda bir kontrol ettirsen yeterli dendi.

“5 YILDA BİR KONTROL YETERLİ”

Bu durum üzerine tekrar Medical Parka gittim durumu anlattım ve baş hekim yardımcısı bana gizlice, hastanedeki başka bir kardiyoloğa gösterelim ancak durumu anlatmayalım ki tarafsız yorumunu öğrenelim dedi. Bunun üzerine muayene oldum ve bu doktor da ilk muayenedeki ile aynı fikirde olduğunu belirtti ancak durumdan haberdar olduğunu ağzından kaçırdı. İyice şüphelenip kötü hissettim. Kendimi ve 4. Bir görüş almak için Kocaeli Şehir Hastanesinde bir kardiyologdan randevu alıp muayene oldum. Muayene sonunda doktor hanımda diğer hastanedeki gibi bende doğuştan gelen bir problem olmadığını, yurt dışına çıkabileceğimi kendimi kısıtlamama gerek olmadığını ve 4-5 yılda bir kontrolün yeterli olacağını söyledi.

“OLAYI KAPATMAYA ÇALIŞTILAR”

Sonuç olarak Medical Park'taki 2 doktor da birbirini tutarak aynı yanlış teşhiste ısrar ettiler. Birbirinden habersiz 2 ayrı hastanedeki uzman doktorda detaylıca bana durumu anlatıp aynı şeyi söylediler ve beni ikna ettiler. Bu durum üzerine tekrar Medical Park’a gidip yanlış tanıda bilerek ısrar ettiklerini, arada bariz bir fark olduğunu şikayetçi olduğumu söyledim. Benim bu zararımı tazmin etmelerini, farklı farklı doktorlara muayene olmak zorunda kaldığımı, masraf yaptığımı, yurt dışı planımı değiştirdiğimi, ailemi üzdüklerini söyledim. Baş hekimle görüşmek istesem de görüştürmediler, olayı kapatmaya çalıştılar. Kalite müdürü pozisyonundaki hanımefendi ''boşuna uğraşma sonuç alamazsın istersen git CİMER'e yaz dava aç'' diye de özellikle belirtti.”

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber