Murat Öztürk: Kira ucuz yeme içme fahiş

İKM Başkanı Murat Öztürk İzmit Belediyesi’ne ait olan ve yıllar önce uzun süreli kiralanan kafelerin halen ucuz kira bedelleri ile vatandaşları sömürdüğünü söyledi. Öztürk açıklamasında, “Ucuz kiralar ile tüketiciyi sömürüyorlar. Kira ucuz yeme içme fahiş fiyat” dedi.

İKM Başkanı Murat Öztürk kent gündemini bir süredir meşgul eden İzmti Belediyesi’ne ait yıllar önce uzun süreli kiralanan kafelerin işletme sahiplerine seslendi. İşletme sahiplerinin ucuz kira bedelleri ile işletildiğini söyleyen Öztürk, fahiş fiyatlat ile tüketiciyi sömürdüklerini ifade etti. İşte Murat Öztürk’ün açıklaması:

“SÖYLEMEYE BİLE UTANDILAR”

“Belediyenin dükkanını kullan çayı 30 TL’den sat. Uzun zamandır gündemi meşgul eden, Belediye’ye ait çay bahçeleri, kafeler ve dükkanların işletmecileri meğerse sağda solda esnafa 50 bin TL, 60 bin TL’ye oturuyorum diye söyleyenler 250 TL ile bin 150 TL arasında kira bedelleri ile oturup insanları, tüketiciyi sömürmüşler. Çünkü kendileri bu rakamlardan oturulamayacagını bildikleri için söylemeye bile utandılar.

“FIRSATI DEĞERLENDİRDİLER”

Kira ucuz yeme içme fahiş fiyat! Eğer sen bu rakamlara oturuyorsan çayı kahveyi 5 TL’den, 10 TL’den satman gerekirken kahveyi 15-20 TL’den satman gerekirken, yok çay 25-30 kahve 40-50’den satıldı. Olmaması gerekenler maalesef bizde fırsatları çok iyi değerlendirirler ve değerlendirdiler.

“HAK YEMEKTİR”

Çarşı esnafı ile aynı fiyatlar da satış. Ekonomik şartların zorlaşması ile dükkan sahipleri de geri kalmayıp kiraları %200 zam yapan da oldu insaflı olan da var. Ama sen 2017-2024 yılları arasında belediye kiracı olup hala halka vatandaşa merkez çarşı esnafı gibi kira geliri varmış gibi görünüp fiyatları yüksekten satmak bir hak yemektir. Vatandaşı kazıklamaktır. Biz esnaflar olarak adıl olması için mücadele ettik.

“HÜRRİYET ADİL DAVRANDI”

Belediye’ye ait cafe ve gıda yerlerinin esnafla aynı şartlar altında olması için bir çok esnafın bu konuyu bizzat Nevzat Doğan döneminde de defalarca iletilmesine rağmen ihaleler yandaşlara 5-10-15 yıllık verildiği için hiç bir çalışma yapılmadı.İzmit Belediye Başkanımız Fatma Kaplan Hürriyette’de bunlar her görüşmelerde söylendi. Fakat kendisi adil davrandı. Günü bitene kadar kimsenin ekmek parası ile oynamayacağını söyledi.

“GÖRÜNTÜ DOĞRU DEĞİL”

Günü geldiği zaman öncesinden söylenecek ya da kira artışı isteneceğini söylemişti. Dediğini yaptı. Hiçbir kimsenin halkı yenmedi. Hatta bu süreçte belediye kiracısı olan bir çok esnaf gelip bizimle görüşerek yardımcı olunması konusunda destek istedi. Biz de bizzat hem Başkanımızla hemde sorumlu başkan yardımcılarımızla görüşerek anlaşma zemini olanlarla anlaşıldı. Sanki herkesi çıkarıyorlar ekmek parasından ediliyormuş gibi bir görüntü verilmesi doğru değildir.”

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber