O isim en önemli görevlerden birine atandı

Yargıtay seçimi ile gündeme gelen isim Türkiye'nin en önemli görevlerinden birine atandı.

Hatırlanacağı üzere Yargıtay seçimleri hiçbir üyenin yeterli oyu alamaması nedeniyle üzün süre devam etmiş ve tıkanmıştı. Aday isimlerden Muhsin Şentürk, adaylıktan çekilmiş ve Ömer Kerkez Yargıtay Başkanı olmuştu.

Muhsin Şentürk ilerleyen süreçte Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına aday olmuş ve ismi Cumhurbaşkanına bildirilen isimler arasında yer almıştı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına, Yargıtay Daire Başkanı Muhsin Şentürk’ün seçilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Muhsin Şentürk kimdir?

Türk yargı sistemine 1968 yılında Ankara'da doğmuştur. İlk, orta ve lise eğitimini tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde eğitim görmüş ve buradan mezun olmuştur. Mezuniyetinin ardından hakim adayı olarak göreve başlamıştır. Meslek hayatında çeşitli görevlerde bulunan Şentürk, Kars Susuz ve Sivas Koyulhisar Cumhuriyet Savcılığı gibi görevleri de yerine getirmiştir. 2012 yılında Yargıtay üyeliğine seçilmiştir. Evli ve iki çocuk babası olan Muhsin Şentürk, Türk yargı sisteminde önemli bir konuma sahiptir.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber