Osmanlı Yükseliş Federasyonu’nda mazbata töreni

Osmanlı Yükseliş Federasyonu tanıtım toplantısı Kocaeli Fuarı'nda bulunan Sivil Toplum Merkezi'nde gerçekleştirildi. Genel merkezi Kocaeli’de bulunan federasyonun toplantısında atamaları yapılan yeni il ve ilçe başkanlarına mazbataları takdim edildi.

Osmanlı Yükseliş Federasyonu tanıtım toplantısı Kocaeli Fuarı'nda bulunan Sivil Toplum Merkezi'nde gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi hafızlarından Yusuf Tiryaki Kur'an-ı Kerim tilaveti okudu. 2021 yılında Ankara'da kurulan Osmanlı Yükseliş Ocakları daha sonra genel merkezini Kocaeli'ye taşıdı. Adını Osmanlı Yükseliş Federasyonu olarak değiştiren sivil toplum kuruluşunun genel başkanlığını ise Ahmet Günaydın yapıyor.

Çok iyi bir yere ulaşmasını tercih ederim

Toplantıda konuşan onur konuğu Ahmet Erdoğan, “Osmanlı Yükseliş Federasyonu’nun ileriye dönük çok iyi bir yere ulaşmasını tercih ederim. Yarı yolda bırakmak yok. Ben adaşımın her zaman yanındayım. Kendisini en yakın bir dostum olarak görüyorum” dedi. Toplantıda Osmanlı Yükseliş Federasyonu İstişare Kurulu Başkanlarından Prof. Dr. Abdulvahap Akıncı ve Tarihçi Yazar Ramazan Akbaş konuşmacı olarak katıldı. Akıncı ve Akbaş, Gazze, Filistin ve İsrail’in tarihsel yapısı hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

NEREDE BİZİM 2200 YILIMIZ

Toplantıda konuşan genel başkan Ahmet Günaydın, “Hepiniz toplantımıza hoş geldiniz. 34 il ve 200 ilçede teşkilatımız, 2 bin 650’ye yakın üyemiz var. 4 yıldır kendi imkanlarımızla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Ahmet hocam ve değerli arkadaşlarımızın sayesinde bir yerlere geldik. Bize diyorlar ki niye varsınız. Bir devlet düşünün, bayrağı 181, ordusu 2232, meclisi 146, polis teşkilatı 178, PTT 183, itfaiyesi 300, demir yolları 169, kızılay 155, ilk bankası 160 yaşında. Bir devlet düşünün ki şu anda 100 yılını kutluyoruz. Nerede bizim 2200 yılımız. Biz bunun peşindeyiz arkadaşlar” dedi.

44 devlet Osmanlı’yı ağzına almadığı zaman kendi tarihini yazamıyor

Günaydın, “Neden tarih kitaplarımızda yok. Neden benim oğlum, torunum, kardeşim bizim kim olduğumuzu bilmiyor. Neden şuanda zulüm 1453 yılında başladı diyorlar. Biz bir sivil toplum kuruluşuyuz, siyasi parti değiliz. Siyasi partileri de denetliyoruz, bakıyoruz. Bu memlekete kim yaralı ise onun peşinden gidiyoruz her zaman da gideceğiz. Dünyada 44 devlet Osmanlı’yı ağzına almadığı zaman kendi tarihini yazamıyor. Ne yazık ki benim kendi atam benim kendi ceddim benim kendi tarihimde yer almıyor. Biz bunun için varız. Bütün bunları biz gerekirse kavga ede ede bağıra bağıra insanlara anlatacağız” dedi.

GÜCÜMÜZ NEREYE KADAR YETERSE

Son olarak Günaydın, “Birileri daha yürüyen merdivenden inmesini bilmiyor, çıkmasını bilmiyor. Benim atalarıma cahil diyor. Dizilerde sadece harem gösteriliyor. Benim atam 30 senesini at üstünde geçirmiş ama bunu göstermiyorlar. Birileri buna izin vermiyor. Biz bunlara izin verdirteceğiz, gücümüz nereye kadar yeterse. Bugün Türkiye’nin ege bölgesinde bir belediye başkanı benim atalarıma küfrediyor. İstanbul’da bir belediye başkanı eli arkasında benim atamın mezarına gidiyor. Biz bunlar için varız arkadaşlar. Biz bunları anlatmak için gelmişiz, anlatacağız da” şeklinde konuştu.

Mazbataları verildi

Ardından söz alan Osmanlı Yükseliş Federasyonu Kocaeli İl Başkanı Ayşe Mehtap Uzun, “Heyecanımızı mazur görün. Başkanlığımız henüz çok yeni. Osmanlı Yükseliş Federasyonu, çok çok hayalini kurduğumuz, zaten içimizde var olan ama belki dillendirmekten bazen zaman zaman çekindiğimiz bir oluşum gibi görünse de artık aşikar, artık görünür, artık bizimle. Gerçekten bu ailenin bir ferdi olmaktan gurur duyuyorum. İyi ki varsınız, iyi ki bizimlesiniz. İnanıyorum ki sizler de gönüllüsünüz ki buradasınız. Uzaktan yakından gelen herkese çok teşekkür ediyorum. Şuurlu, erdemli ve adaletli bir neslin entegrasyonunu şu anki Türkiye’ye, yeni Türkiye’ye bir adım, bir tuz misali başarabilir ve entegre edebilirsek bizden mutlusu ve gururlusu olmayacak. Bu anlamda bizler elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından genel başkan Günaydın, atamaları yapılan yeni il ve ilçe başkanlarına mazbatalarını takdim etti.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber