Otobüste yolcu fenalaştı. Şoför güzergahını değiştirdi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin otobüs şoförü, sefer sırasında fenalaşan bir kadının hayatını kurtarmak için güzergahını değiştirerek hastaneye yöneldi. Şoförün merkez koordinasyon amirliğine anons geçerek güzergahı hastane yönüne çevirdiği ve yolcuların fenalaşan yolcuya müdahale ettiği anlar, araç içi kamerası tarafından anbean kaydedildi.

HERKES SEFERBER OLDU

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde, 23 numaralı otobüs dün akşam saatlerinde seferini gerçekleştiriyordu. Prof. Dr. Sebahattin Zaim Bulvarı üzerinde ilerleyen otobüste bir kadın yolcu fenalaşarak hareketsiz hale geldi. Durumunu fark eden şoför Erhan Kaş, Büyükşehir Merkez Koordinasyon Amirliği'ne anons geçerek güzergahı hastaneye çevirdi. Bu süreçte, otobüsteki bazı yolcular fenalaşan kadını sabit bir şekilde koltuğuna yatırarak ilk müdahaleyi yaptı.

DİREKSİYONU ACİL SERVİSE ÇEVİRDİ

Camili 2 yönüne hareket ederken, ilk sapaktan hastane yönüne dönülen otobüs, şoförün hızlı ve dikkatli sürüşüyle Yenikent Acil Servis'e dakikalar içinde ulaştı. 112 ekiplerine teslim edilen kadın, yolcuların yardımıyla sedyeye konularak araçtan indirildi ve tedavi altına alındı. Olayın görüntüleri, otobüs kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi ve şoför ile yolcuların özverili yardımları büyük takdir topladı.

BÜYÜKŞEHİR'DEN TEŞEKKÜR AÇIKLAMASI

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Geçtiğimiz gün 23 numaralı otobüsümüzde yaşanan olay, şehirdeki yardımseverliğin ve dayanışmanın güzel bir örneği oldu. İşini en iyi şekilde yapan, vatandaşımıza duyarlı davranan ve büyük gayret gösteren personelimize teşekkür ederiz. Hastaneye kaldırılan vatandaşımızın sağlık durumunun iyi olduğunu ve kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" denildi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber