Restoranda çıkan yangına Afrikalı vatandaşın hortumla müdahelesi! O anlar kamerada

İstanbul'un Arnavutköy ilçesinde sabah saatlerinde bir kebap salonunda çıkan yangın, vatandaşların hızlı müdahalesi sayesinde kontrol altına alındı. Yangına, tesadüfen caddeden geçen Afrikalı bir vatandaşın da katkıda bulunduğu öğrenildi.

Olay, saat 10:30 sıralarında Gaziosmanpaşa Caddesi'nde bulunan kebap salonunun ocak kısmında başladı. Kısa sürede iş yerinin her tarafına yayılan alevler, çevredeki vatandaşları harekete geçirdi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, ambulans ve polis ekipleri gönderildi. Ancak, ekipler gelene kadar vatandaşlar kendi imkanlarıyla yangını kontrol altına almaya çalıştı.

FELAKETİ ÖNLEDİ

O sırada caddeden geçen Afrikalı bir vatandaş, işyerinden çekilen hortumlardan birini alarak yangına müdahale etti. Diğer vatandaşlar da yangın tüpleri ve hortumlarla alevlere karşı mücadele etti. Yangının büyümemesi için gösterilen bu çabalar, caddeyi bir süreliğine trafiğe kapattı. İtfaiye ekiplerinin gelmesiyle yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Ancak, kebap salonunda maddi hasar meydana geldi. Yangına müdahale eden vatandaşların cesareti ve yardımları, olayın daha büyük bir felaket haline gelmesini önledi. Kameralara yansıyan bu müdahaleler, toplum dayanışmasının önemli bir örneği olarak dikkat çekti.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber