Sahte diploma ve üniversite iddiaları üzerine yasal süreç başlatıldı

Ali İlseven'in, kendisini Prof. Dr. olarak tanıtarak, hayali üniversiteler aracılığıyla sahte diplomalar dağıttığı ve bu yolla birçok kişiyi dolandırdığı öne sürüldü. Bu iddialar doğrultusunda, İlseven hakkında resmi bir suç duyurusunda bulunuldu. Yasal makamlar, bu dolandırıcılık iddialarını derinlemesine araştırmak üzere gerekli adımları atmaya başladı.

Ali İlseven, kişisel web sitesi ve sosyal medya hesaplarında kendisini Prof. Dr. unvanıyla tanıtıyor. Kendi yayınladığı biyografiye göre, İlseven'in görevleri şunlardır: "2013 yılında Rusya Devlet Üniversitesi'nde Organik Kimya alanındaki görevinden ayrılmış ve Almanya'daki Freud Üniversitesi'nde Mütevelli Heyeti Başkanlığı görevine devam etmektedir. Ayrıca Kosova'daki Iliria Balkan Üniversitesi ile Yeni Pazar Üniversitesi'nde Türkiye Genel Koordinatörlüğü görevlerini sürdürmekte ve Türkiye'deki sivil toplum kuruluşlarına eğitimler vermektedir."İlseven'in Instagram profilinde, Eğitim Konfederasyonu başkanı olduğu ifade ediliyor.

ORTADA ÜNİVERSİTE YOK

PolitikYol'un incelemesine göre, Yeni Pazar Üniversitesi'nin web sitesinde güncel bilgilere ulaşılamıyor. Ana sayfada yalnızca İlseven'in bir sözü ve kayıt olma bölümü bulunuyor. Sitede, üniversitede çalışan akademisyenler, yönetim kadrosu veya daire başkanları hakkında hiçbir bilgiye yer verilmemiş. Ayrıca, akademik takvim 2021-2022 eğitim-öğretim yılına ait ve güncellenmemiş durumda.Üniversitenin telefon ve e-posta adresi paylaşılmış olsa da, fiziksel konumu hakkında herhangi bir bilgi mevcut değil.Ayrıca, üniversitenin ismi Sırbistan'da faaliyet gösteren 'Novi Pazar University' ile benzerlik gösteriyor ancak bu üniversiteye dair herhangi bir bilgiye onların web sitesinde rastlanmıyor. Bu durum, Yeni Pazar Üniversitesi'nin gerçek olmayabileceği izlenimini uyandırıyor.

MEVCUT İSİM İÇİN HERHANGİ BİR BİLGİYE ULAŞILAMIYOR

PolitikYol'un araştırmasına göre, Almanya'da Sigmund Freud Üniversitesi isminde bir kurum mevcut olsa da, yönetici kadrosunda İlseven'e dair hiçbir bilgiye ulaşılamıyor ve ismi herhangi bir yerde geçmiyor. İlseven, Freud Üniversitesi'nde görev yaptığını iddia etse de, böyle bir üniversite bulunmuyor.Eğitim Konfederasyonu'nun web sitesinde de İlseven dışında başka hiçbir kişinin ismi yer almıyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber