Sena Can kimdir? Sena Can kaç yaşında, nereli, Sena Can hangi branşta yarışıyor?

Genç yaşta başladığı skeet atıcılığında büyük başarılar elde eden Türk sporcusu Sena Can'ın hayatı, kariyeri ve başarıları hakkında detaylı bilgi. Sena Can kimdir? Sena Can kaç yaşında, nereli, hangi branşta yarışıyor?

Olimpiyatlara katılan sporcularımız performansları ve başarıları ile ilgi odağı oluyor. Onlardan biri de Sena Can. Peki, Sena Can kimdir? Sena Can kaç yaşında, nereli, branşı ne? Sena Can 2024 Paris Olimpiyatlarında gösterdiği performansla dikkatleri çekti. Peki, Sena Can kimdir? Sena Can kaç yaşında, nereli, branşı ne?

SENA CAN KİMDİR? NEREL? KAÇ YAŞINDA?

Sena Can, 10 Kasım 2001 doğumlu bir Türk atıcılık sporcusudur. Atıcılığa 2016 yılında babasının teşviki ile başlamıştır. İlk olarak Osmangazi Belediye Spor Kulübü üyesi olan Sena, şu anda Bilgin Atıcılık Kulübü'nde Ali Rıza Bilgin'in antrenörlüğünde çalışmalarını sürdürmektedir.

Sena Can, skeet dalında çeşitli başarılar elde etmiştir. 2019 Cumhuriyet Kupası'nda genç kadınlar kategorisinde altın madalya kazanarak 114 puanla yeni bir ulusal rekor kırmıştır. Aynı yıl Türkiye şampiyonu olmuş ve milli takıma seçilmiştir. 2021 İslami Dayanışma Oyunları'nda Konya'da altın madalya kazanmış, 2022 Akdeniz Oyunları'nda ise dokuzuncu olmuştur.

2023 ISSF Dünya Atıcılık Şampiyonası'nda kadın takım etkinliğinde 121 isabetle yeni bir Türk rekoru kırarak finale yükselmiş ve takım arkadaşları Nur Banu Balkancı ve Çiğdem Özyaman Özenir ile birlikte yedinci olmuştur. 2024 Yaz Olimpiyatları'na katılım kotası elde etmiştir

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber