Şimdi sıra Zara’da mı? İnditex grubu Türkiye’den çekiliyor mu

Nike Türkiye internet satışlarına getirilen kota nedeniyle online mağazasını kapatırken, Zara için de dikkat çeken bir iddia ortaya çıktı. Zara'nın yanı sıra Massimo Dutti, Pull&Bear, Oysho ve Bershka markalarını bünyesinde bulunduran İspanyol perakende grubu Inditex'in Türkiye'den ayrılacağına dair söylentiler gündeme bomba gibi düştü.

İspanyol merkezli dünyanın en büyük hazır giyim perakende grubu Inditex, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve Türkiye'deki varlığını sürdüreceğini duyurdu. Inditex Türkiye yetkilileri, yaptıkları basın toplantısında Türkiye’nin şirket için stratejik önemini vurguladılar.

PANDEMİDEN İTİBAREN TÜRKİYE ALIMLARI ARTTI

Yetkililer, Türkiye'nin güçlü üretim altyapısının Inditex için kritik olduğunu ve pandemi döneminden itibaren Türkiye’den yapılan alımların arttığını belirttiler. Türkiye’nin, Inditex’in üretim zincirindeki yerinin önemini koruyacağını ifade ettiler.Toplantıda paylaşılan bilgilere göre, Inditex Türkiye'de 186 doğrudan tedarikçi ile çalışıyor ve bu tedarikçilere bağlı 847 fabrika bulunuyor. Ayrıca dolaylı yoldan ilişkili 758 fabrika da üretim yapıyor. Türkiye’deki bu tesislerde toplam 330 bin 926 kişi istihdam ediliyor.Yetkililer, Türkiye'nin Inditex’in üçüncü en büyük tedarikçisi olduğunu, Çin ve Fas'ın Türkiye'nin önünde yer aldığını belirttiler. Türkiye’de üretilen ürünlerin, İspanya’daki merkezlere gönderildiğini ve buradan dünya genelindeki mağazalara dağıtıldığını da eklediler.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber