Taş Kağıt Makas Umut Hastalığı Hipertimezi: Hipertimezi Nedir? Hipertimezi Hastalığı Belirtileri! Hipertimezi Tedavisi Var Mı?

Taş Kağıt Makas dizisinde Umut karakterinin hastalığı izleyenleri meraklandırdı. Ekin Koç'un hayat verdiği Taş Kağıt Makas Umut hastalığı Hipertimezi nedir merak edildi. Peki, Hipertimezi hastalığı belirtileri nedir? Hipertimezi tedavisi var mı? İşte Hipertimezi hastalığı..

Kanal D yeni yapım Taş Kağıt Makas dizisi ilk bölümüyle yayına girdi. 28 Şubat Çarşamba günü izleyicilerin karşısına çıkan Taş Kağıt Makas dizisi herkesi meraklandırdı. Çarşamba dizileri listesine giren Taş Kağıt Makas dizisinde Umut'un çocuk yaştan beri süregelen hastalığı Hipertimezi araştırılmaya başladı. Sıra dışı bir hafıza yeteneğiyle ortaya çıkan Hipertimezi hastalığı belirtileri merak konusu oldu. Peki, Hipertimezi nedir? Hipertimezi hastalığı belirtileri ne? Hipertimezi tedavisi var mı? İşte Taş Kağıt Makas Umut hastalığı Hipertimezi..

HİPERTİMEZİ HASTALIĞI NEDİR?

Hipertimezi hastalığı üstün otobiyografik hafıza olarak tanımlanır. Kişilerin geçmişte yaşadıkları olayları en ince ayrıntısına kadar hatırlamalarına verilen isimdir. Bu yetenek anormaldir. Hipertimestik sendromu diye de tabir edilir. Hipertimezi hastaları beyinlerindeki depolama bölümünde olağanüstü bir kapasite görülür. Dünya genelinde çok az kişide görülen bulunan Hipertimezi nadir bir sendromdur. Hipertimezi hastalarının zihin yapılarının zamanla bozulduğu ve hayat kalitelerinin ciddi oranda düştüğü saptandı.

HİPERTİMEZİ HASTALIĞI BELİRTİLERİ

Hipertimezi belirtileri başında aşırı hatırlama yeteneği gelir. Genellikle kişinin yaşam deneyimleriyle sınırlı olan bu hikayeler kişiler tarafından hiçbir zaman unutulmaz. Bu kişiler başından geçen olayları ve anıları tüm detaylarıyla hatırlar. Akıllarına gelen veya sorulan tarihi düşünmeleri, yaşadıklarını hatırlamaları için yeterlidir.

HİPERTİMEZİ TEDAVİSİ VAR MI?

Dünya üzerinde çok az sayıda kişide görülen Hipertimezi hastalığı nadir bir durumdur. Bu nedenle bilimsel olarak kanıtlanmış bir tedavisi bulunmuyor. Hipertimezi hastalığı tedavisi olarak görülen seçeneklerden biri alzheimer hastalığında faydalanılan derin beyin elektriksel stimülasyonudur.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber