Tavla kaç kişiyle ve nasıl oynanır? Erkek v kız tavlası arasındaki farklar neler?

Erkek ve kız tavlası nasıl oynanır? Tavla kuralları, dizilişi, yönü, başlangıç dizilimi ve oynanışı nasıldır? Tavla oynamak için kaç kişiye ihtiyacımız vardır? İşte detaylar...

Google'ye en çok aratılanlardan biri tavla nasıl oynanır oldu. Peki tavla nasıl oynanır? Kız tavlası ve erkek tavlası arasındaki farklar nelerdir?

Tavla Oynanışı ve Kuralları

Tavla oynanisi, bu oyunu oynayacak olan kişiler tarafından araştırılır. Peki, tavla nasil oynaniyor? Tavla oyunu aşağıdaki kurallara göre oynanır:

  1. Oyun 2 kişiyle 2 adet zarla oynanır ve oyuncular sırasıyla birer zar atar. En yüksek zar atan oyuncu oyuna başlar. Eğer her iki oyuncu da aynı zarı atarsa, zarlar tekrar atılır ve en yüksek zar atan oyuncu başlar.
  2. Oyuncular sırayla zar atarak gelen zarların toplamı kadar pullarını hareket ettirir ve toplama bölgesine getirmeye çalışır.
  3. Oyunun amacı, rakibin pullarını ilerletmesini ve toplamasını önlemektir. İlk pullarını toplayan oyuncu oyunu kazanır.
  4. Kazanan oyuncu, son pulunu aldığı anda rakibin tüm pullarını toplama bölgesine sokmuş ve en az bir pul toplamışsa 1 puan elde eder.
  5. Bir oyuncu tüm pullarını toplayıp oyunu kazanmadan önce rakibin hiçbir pulunu toplamaya başlamadan tüm pullarını toplarsa, bu durum "mars" olarak adlandırılır ve mars yapan oyuncu 2 puan kazanır.
  6. Oyuncunun oynayabileceği hamle varsa attığı iki zardaki sayıları da oynamak zorundadır.
  7. Attığı zarlarda aynı iki sayının gelmesi durumuna "çift" denir. Çift atılması durumunda zardaki sayı 4 kez oynanır.
  8. Eğer bir hanede tek pul bulunuyorsa, rakip o pulu kırabilir. Kırılan pul, atılan zara göre rakibin sahasından boş bir yere konur ve oyuna devam edilir.
  9. Kırık pulunuzu oyuna sokabilmek için zar attığınız hanenin boş olması veya rakibinizin en fazla 1 pulu olması gerekir; aksi halde müsait bir zar atana kadar pulunuzu oyuna sokamazsınız.
  10. Eğer kırık pulunuz varsa, bu pulu oyuna dahil etmeden başka bir hamle yapamazsınız. Pulu oyuna dahil edebilecek uygun bir hane yoksa, rakibinizin oynamasını bekleyip herhangi bir hane uygun duruma gelene kadar zar atamazsınız.
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber