Tren istasyonuna korkutan saldırı!

Savaşın devam ettiği ülkede bir tren istasyonuna füze saldırısı düzenledi.

Rusya’nın Budy kasabasındaki tren istasyonunu hedef aldığı ilk İskender füzesi saldırısında, istasyonun raylarında ciddi hasar meydana geldi ve iki vagon raydan çıktı.

FÜZE SALDIRISI

Rusya’nın Ukrayna’nın Harkiv Oblastı’ndaki Budy kasabasında bulunan bir tren istasyonuna düzenlediği füze saldırısında en az 2 kişi hayatını kaybetti, 22 kişi ise yaralandı. Saldırı sonrası olay yerine gelen polis ve kurtarma ekipleri, ikinci bir füze saldırısına maruz kaldı. Bu ikinci saldırıda bir polis memuru ve bir kurtarma görevlisi yaşamını yitirirken, 22 kişi de çeşitli yaralanmalarla hastaneye kaldırıldı.

BÜYÜK HASAR

Tren istasyonunda büyük hasar oluşurken, yetkililer olay yerinde hasar tespit ve kurtarma çalışmaları yürütüyor. Rayların hasar görmesi ve vagonların raydan çıkması nedeniyle tren seferlerinde aksaklıklar yaşanıyor. Rusya Savunma Bakanlığı, son bir hafta içinde Ukrayna’daki savaş operasyonları kapsamında Harkiv ve Donetsk bölgelerinde toplam 5 yerleşim biriminin kontrolünü ele geçirdiğini açıkladı. 29 Haziran-5 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilen saldırılarda, Ukrayna’nın havaalanları, elektrik altyapısı, yakıt depoları, insansız hava araçları üretim tesisleri ve füze saklama yerleri hedef alındı. Ayrıca, Rus hava savunma sistemleri tarafından Ukrayna’ya ait 2 savaş uçağı düşürüldü, 5 ‘Su-27’ tipi uçak ve 1 ‘Mi-24’ tipi helikopter imha edildi.

İMHA EDİLDİ

Açıklamada, Ukrayna ordusuna ait 32 askerin teslim olduğu ve Rusya’nın askeri operasyonlarında şu ana kadar 626 uçak, 277 helikopter, 27.228 insansız hava aracı (İHA), 537 hava savunma füze sistemi, 16.506 tank ve zırhlı araç, 1.364 çok namlulu roketatar, 11.386 obüs ve havan topu ile 23.345 özel askeri aracın imha edildiği bildirildi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber