X ve Instagram çöktü mü? X ve Instagram kapatıldı mı?

Bugün, sosyal medya kullanıcıları sabah saatlerinden itibaren hem X hem de Instagram'da erişim sorunları yaşandığını bildirdi. Peki, X ve İnstagram çöktü mü? X ve İnstagram kapatıldı mı?

Ankara’da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’ne (TUSAŞ) dün akşam saatlerinde düzenlenen silahlı saldırı, ulusal güvenlik açısından endişe yaratmıştı. Sarı bir araçla gelen ve askeri eğitim almış izlenimi veren saldırganlar, TUSAŞ personeline ateş açmış, ardından çıkan çatışmada saldırganlar etkisiz hale getirilmişti. Teröristlerin üzerlerinden çıkan yüksek kapasiteli mühimmat ve patlayıcı düzenekler, bu saldırının sıradan bir terör eylemi olmadığına işaret ediyor. Sosyal medya kesintilerinin, TUSAŞ’a yapılan bu saldırının hemen ardından yaşanması, bazı komplo teorilerini de beraberinde getirdi. Özellikle, sosyal medya platformlarının, saldırıyla ilgili bilgi yayılmasını engellemek için kasıtlı olarak erişime kapatıldığı iddiaları gündemde. Peki, Twitter ve İnstagram çöktü mü? Twitter ve İnstagram kapatıldı mı?

AÇIKLAMA YAPILMADI

TUSAŞ’a yapılan saldırının arkasında hangi güçlerin olduğuna dair resmi bir açıklama henüz yapılmasa da, istihbarat kaynakları bu saldırının büyük bir organize operasyon olduğuna işaret ediyor. Saldırının hemen ardından sosyal medya platformlarında yaşanan erişim sorunları, olayın uluslararası bir boyutu olabileceği şüphesini artırıyor. Bu durum, dijital ortamda yayılan bilgilerin sınırlandırılma çabası olabileceği yönündeki iddiaları güçlendiriyor.

DERİN BAĞLANTI

Twitter ve Instagram'da yaşanan erişim problemlerinin sebebi teknik bir aksaklık mı yoksa TUSAŞ’a yapılan saldırıyla bir bağlantısı mı var, henüz net değil. Ancak sosyal medya platformlarındaki kesintilerle bu tür güvenlik olaylarının eş zamanlı olması, olayın arka planında daha derin bir bağlantı olabileceği ihtimalini akla getiriyor.

İnstagram X platformu Sosyal medya
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber