Yok dedirten olay! Böyle zeytin ticareti görülmedi

İstanbul'da zeytin ticareti yapan iş adamı Levent Usluer, Gemlik ve İznik zeytinlerini yenilebilir altın tozu ile kaplayarak Ortadoğu'nun zenginlerine satıyor.

30 yılı aşkın bir süredir zeytin sektöründe faaliyet gösteren Usluer, bu özel ürünü Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan patentini alarak tescil ettirdi. Zeytinlerin sağlık açısından önemli olduğunu vurgulayan Usluer, altın kaplama zeytinleriyle ürünün değerini artırmayı amaçlıyor. Ortadoğu ülkeleri ve Arap şeyhlerinden büyük ilgi gören bu zeytinler, 24 adeti 300 dolardan satışa sunuluyor.

‘BİR KUTUSU 500 DOLAR’

Levent Usluer, "Bursa'nın Gemlik ilçesinde zeytin sektörü üzerine uzun yıllardır çalışıyoruz. Arge çalışmaları sonucunda yenilebilir altın kaplama zeytin üretmeyi başardık. Zeytin kendi başına değerli bir ürün, biz de bu ürüne daha fazla değer kattık. Gerekli belgelerimizi tamamladık ve patent işlemlerimizi gerçekleştirdik. Şu anda yurtdışından, özellikle Arap ülkelerinden yoğun talep alıyoruz. Taleplere yetişemiyoruz ve bir kutusunu 500 dolardan satışa sunuyoruz" dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber