Yoook artıkk!!! Hiç bu kadar güzel mumya gördünüz mü?

Eminiz birçoğunuzun cevabı ''hayır'' Peki ya zaman zaman gözlerini kapatıp açıyor desek? Dünyaca uyuyan güzel olarak tanınan ve Capuchin Mezarlığı'nda sergilenen, 2 yaşındaki Rosalio Lombardo nun mumyası güzelliği ile görenleri hayrete düşürüyor. 103 yıldır ziyaret akınına uğrayan esrarengiz mumya o kadar iyi bir durumda ki sahte olduğunu iddia edenler bile var. İtalya'da 1920 yılında ölen Rosalia, bir rivayete göre; İtalyan ordusunda general olarak görev yapan ve oldukça zengin olan Sicilyalı asil Mario Lombardo'nun kızı.. Kızını çok seven Mario Lombardo ondan ayrılmak istemeyince mumyalatmaya karar veriyor ancak minik kıızın ölüm nedenine dair net bir bilgi yok.

Gizemi merak edilen ve yıllardır cam tabut içerisinde, öldüğü günkü haliyle korunan Rosalio'nun mumyasının sırrı Dr. Alfredo Salafia'nın el yazması formüllerinde gizliydi. İtalyan bilim adamları tarafından incelenen bu formüllerde minik kızın öldükten sonra; çiko, klor, salistik asit ve gliserine ile mumyalandığı ortaya çıktı. Araştırmalar sırasında mumyanın röntgen filmi de incelendi. Kol ve bacaklarının sağlam durumda olduğu, beyninin ise sadece yarısının küçüldüğü tespit edildi.

Rosalio'nun mumyasını görmek isteyen ziyaretçiler zaman zaman küçük kızın gözlerini açıp kapattığını fark etti. Ancak gerçek öyle değildi, bu sadece bir göz yanılsamasından ibaretti.

Çünkü cam tabut günün belli saatlerinde, gün ışına bağlı olarak optik yansıma yapıyor. Bu da küçük kızın gözlerinin açılıp kapanıyormuş gibi görülmesine neden oluyor.

Yok artık serimizin bugünlük sonuna geldik, bir sonraki yok artıkta görüşmek üzere..

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber