Yusuf Dikeç olimpiyarlar sonrası konuştu: Elimden silahımı alanlar hariç bu ödülü ülkeme armağan ediyorum

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda 10 metre havalı tabanca karışık takım mücadelesinde Şevval İlayda Tarhan ile birlikte gümüş madalya kazanan milli sporcu Yusuf Dikeç, büyük bir başarıya imza attı.

Dikeç, "Elimden silahımı alanlar hariç, madalyamı 85 milyona armağan ediyorum," dedi. Sporcu, önceki kulübünün yarışmadan dört gün önce kendisinden ekipmanlarını aldığını belirtti ve bu olayı, başarılarının önündeki engellerden biri olarak nitelendirdi. Federasyon ve bakanlığın destekleriyle yeni silah temin edilerek yarışmaya devam edebildiklerini belirten Dikeç, bu destek için minnettarlığını dile getirdi.

KİŞİSEL BİR TERCİH

Madalya töreninde yaşadığı duyguları paylaşan Dikeç, "O anda biz oradaydık ama kalbimiz hep 85 milyon Türkiye ile birlikteydi. Hep o anı düşündük. Türk milletinin duasıyla bu madalyayı kazandık," şeklinde konuştu. Ayrıca, atışlarda ekipman kullanmadığı için bazı yorumlar aldığını, bunun kişisel bir tercih olduğunu ve rahatlık sağlamak için ekipman kullanmadığını ifade etti.

ALTIN MADALYAYA KADAR DEVAM

Dikeç, gelecekteki hedeflerinden de bahsetti. 2028 Los Angeles Olimpiyatları'na gitmekte kararlı olduğunu ve bu hedefe ulaşana kadar çalışmalarına devam edeceğini vurguladı. "Altın madalyayı alıncaya kadar devam edeceğiz. Almadan bırakmak yok," dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber