İzmit’e 170 milyon liralık kredi yetkisi! Amacımız engel değil

İzmit Belediyesinin 170 milyon liralık kredi talebi meclisten oy çokluğu ile geçti. Madde ile ilgili konuşan MHP’li Meclis üyesi Fatih Galyan, şerhin sebebinin engel olmadığını ifade etti

İzmit Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı bugün belediye binasında bulunan meclis toplantı salonunda yapıldı. Toplam 21 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantısına İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet Başkanlık yaptı.

170 MİLYON KREDİ TALEBİ

Yerel seçimlerin ardından yapılan ilk meclis toplantısında belediyenin 170 milyon liralık kredi talebi gündeme gelmiş ve toplantıda yapılan oylama ile madde, komisyona havale edilmişti. Komisyonda görüşülen söz konusu madde, bugün bir kez daha meclis gündemine geldi. İş makineleri, çöp kamyonları ve devam eden projelerde kullanılacak olan 170 milyonluk krediye Cumhur İttifakı grubu ise muhalefet şerhi koydu.

“SEBEBİ ENGELLEMEK DEĞİL”

Madde ile ilgili MHP’li meclis üyesi Okan Karagöz söz alara, “Bu poziyonda değerlendirdik.. Muhalefet şerhi kararı aldık. Sebebi ise 170 milyon liralık krediyi vermemek değil. Engel olmak da değil amacımız. Sebebi şartlarının belli olmayışı. Ne zaman çekileceği, ne şartlarda çekileceği ve ödeme planının olmaması. Bu 170 MİLYON liranın tamamını mı çekeceğiz? Peyderpeyi çekilecek. Biz şerhimizi belirsiz oluşuna koyduk” ifadelerini kullandı.

“MUHAKKAK PAYLAŞIRIZ”

Eleştirilerle ilgili söz alan Başkan Hürriyet, “Geri ödeme koşullarını bilme imkanına sahip değiliz. İller bankası kredi vermiyor. İhtiyaçç olması halinde özel bankalardan alabiliyoruz. Anlık açılıp anlık kapanıyor. Ne olur ne olmaz kenarda dursun diye maddeyi geçiyoruz. Belki 1 lirasını bile kullanmayacağız. 1 yıl sonra araçların kredisi bitecek. Yeniden araç almak gerekirse, ihtiyacımız olabilir. Sözünü vereyim. Kredi açıldığında şartlarını muhakkak paylaşırız” dedi. Ardından tekrar söz alan Karagöz, “Taşıt alımı ve devam eden projeler diyor. Devam eden projeleri bilmediğimizden dolayı şerh koyduk” dedi. Madde oy çokluğu ile meclisten geçti.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber