Kocaeli Pazarcılar Odası’nda yolsuzluk iddiası

Kocaeli Pazarcılar Odası eski Genel Sekreteri Yasin Kılıç, oda başkanı Ramazan Kumsar hakkında yolsuzluk iddialarında bulundu.

Kocaeli Pazarcılar Odası eski Genel Sekreteri Yasin Kılıç ocak ayında görevinden haksız şekilde atıldığını iddia etmişti. Kılıç, Kocaeli Pazarcılar Odası hakkında yolsuzluk iddialarında da bulundu. Yasin Kılıç, Oda Başkanı Ramazan Kumsar'ın özel güvenlik hizmeti adı altında pazar esnafından iki katı para topladığını iddia etti. Kılıç bu durumun haksız kazanca neden olduğunu ifade etti.

“ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİ”

İşte Yasin Kılıç’ın açıklamasının tamamı: "Bilindiği üzere Kocaeli Pazarcılar Odası İzmit'teki pazarlarda Kartepe Antika Pazarında ve Başiskele Moda Pazarında özel güvenlik hizmeti veriyor. Bu hizmetin karşılığında da pazarlarda hizmet karşılığı adı altında para topluyor. Ancak toplanan ücret kanunen özel güvenlik firmasının odaya kesmiş olduğu fatura bedeli kadar olması gerekirken fatura bedelinin iki katı para pazarcı esnafından toplanmaktadır.

“BU HAKSIZLIK ORTADAN KALKSIN”

Faturalar incelendiğinde görülecektir. Bu da ayda en az 100.000 TL"ye tekabül etmektedir. Her platformda pazarcıya hizmet etmek için başkan olduğunu söyleyen Ramazan Kumsar, neden fazla ücret toplatıyor. Madem amacı hizmet etmek fatura bedeli kadar para toplatsın aylık 100.000 TL pazarcı esnafımızın cebinde kalsın bu haksızlık da ortadan kalksın.”

ODA BAŞKANI KUMSAR: İDDİALAR ASILSIZ

İddialar hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan Pazarcılar Odası Başkanı Ramazan Kumsar, "Yasin Bey ile ilgili yasal süreç başlatıldı. Kendisini avukata verdik. Hukuki sürecimiz başladı. Bu iddialar asılsız. Madem böyle bir usulsüzlük vardı neden kendisi 17 senedir bu odada çalışmış. Ben 2 senedir bu odanın başkanıyım. Bu uygulama daha öncede yapılıyordu. Kendisine sormazlar mı, neden daha önce ses çıkarmadın? diye" dedi.

YASİN KILIÇ

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber