Sarı’dan Belediye Başkanlarına! “Örgütleri yalnız bırakmayacaklar”

Karamürsel İlçe Danışma kurulu toplantısında konuşan İl Başkanı Bülent Sarı, “Başkanlarımız sorumluluklarını bilecek ama örgütü de sahipsiz bırakmayacak” diyerek 3 ayda bir danışma toplantıları olacağını ifade etti

Cumhuriyet Halk Partisi Karamürsel İlçe Örgütü danışma kurulu toplantısı bugün Karamürsel İlçe Başkanlığı binasında yapıldı. 47 yıl sonra Ahmet Çalık ile Karamürsel Belediyesini kazanan CHP İlçe Örgütü uzun bir zamanın ardından ilk defa belediye başkanı katılımı ile danışma kurulu toplantısı yaptı. Saat 14.00’da başlayan danışma kurulu toplantısına Kocaeli Milletvekilleri Harun Özgür Yıldızlı ve Muhip Kanko, İl Başkanı Bülent Sarı, Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık, Karamürsel İlçe Başkanı Anıl Aksu, meclis üyeleri, yöneticiler ve partililer katıldı. Danışma Kurulunun başkanlığını İlçe Başkanı Anıl Aksu gerçekleştirdi.

KARAMÜRSEL’DE BİR HİKAYE OLUŞTU

Etkinlikte ilk konuşmayı İlçe Başkanı Anıl Aksu gerçekleştirdi. Aksu konuşmasında, “Bir süreç atlattık. Seçimi kazandık. Örgütümüz için uzun bir süreçti. Harun Başkanımızın il başkanlığı döneminde başladık Bülent Başkanımız döneminde kazandık. 2019 yılında siyasete başladım. Bir hayal için çalıştık. Güzel bir hikaye oldu. Seçim kazanma tecrübesini edinen bir örgüt oldu. Seçim nasıl kazanılırın kitapçığını çıkaracak bir deneyime sahip oldu örgüt. Belli badireler atlattık. Büyük bir aile Cumhuriyet Halk Partisi. Menfaat çıkar ilişkisi dışında. Yıllarca muhalefet olsak da kol kola devam edebildik. Seçim sürecinde de böyle hareket ettik. Karamürsel’de bir hikaye oluştu. 5 yıllık süreç bir film şeridi gibi gözlerimin önünden geçiyor. Bu zafere ulaşmanın getirdiği mutluluk ile insan gururlanıyor. İyi ki varsınız” ifadelerini kullandı.

“TESADÜF BİR BAŞARI DEĞİL”

Daha sonra kürsüye çıkan İL Başkanı Bülent Sarı, “31 Mart’ta Cumhuriyet Halk Partisi iktidar oldu. 3 Belediye kazandık ama Büyükşehir’i kazanmadık. Çok çalıştık çok istedik. 47 yıl sonra Karamürsel’i kazandık. Her zaman söylemiştim 31 Mart’tan sonra Karamürsel Belediye Başkanı bu salonda olacak demiştim. O da bugün burada. Bunun onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Bu başarı tesadüf veya 31 Mart’ın rüzgarı ya da farklı nedenlerle değil. Bu başarının öyküsünü Anıl Başkan anlattı. 5 yıl öncesine dayanan bir başarı. Ahmet Abi bizimle birlikte görev yaptı. Bizimle birlikte çalıştı. Hiç durmadı, hep konuştuk.. Mahalleleri, köyleri konuştuk. Hiç bırakmadı. Seçimi kaybettiğinin günün akşamındaki konuşmasını tek tek dinlenmesini öneriyorum.

“BAŞKANLARIM ÖRGÜTÜ SAHİPSİZ BIRAKMAYACAK”

Gerçekten çok çalıştınız. Emek verdiniz. Hepinize teşekkür ediyorum. Hepinizle gurur duyuyorum. Biz kazandık ama hiçbir şekilde kibire farklı yollara gitmeyeceğiz. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak 3 Belediye başkanımız var. Bize verilen oyların kıymetini bileceğiz. Çok çalışacağız. Sorumluluklarımız bileceğiz. Belediyeyi almakla bitmiyor. Belediyeyi yönetmek, önemli. 3 tane belediye başkanıma çok güveniyorum. Onların başarısı bizim 2028 ve 2029’da yapılan seçimlerde iktidar olmamızda öncü olacak. Biz örgütler olarak her zaman arkalarında ve yanlarında olacağız. Başkanlarımız sorumluluklarını bilecek ama örgütü de sahipsiz bırakmayacak. Danışma örgütlerinin önemi bizim için çok büyük. Sizin verdiğiniz fikirler bize seçimlerde çok büyük katkı sağlayacak. Verdiğiniz önerileri ve fikirleri önemsiyoruz. Eleştirileri olursa bunları dikkate alıyoruz.

“GENEL SEÇİM OLACAKMIŞ GİBİ ÇALIŞIYORUZ”

İl Başkanı olduğumuzdan beri seçimsiz dönemimiz geçmedi. Artık baba ocağını büyütme, genelde iktidar yapma zamanı geldi. Fikirlerinizi çok önemsiyoruz. İleriki dönemlerde aynı şekilde devam edeceğiz. 3 ayda bir danışma kurullarını yapacağız. Mayıs ayında ilçe danışmanları yapıp Haziran’ın ilk haftasında il danışma toplantısını yapacağız. 31 Mart’tan bu yana 2 ay geçti. Yerel seçimden 2 ay harcadık. Şimdi genel seçim olacakmış gibi çalışıyoruz. Vekillerim gerçekten sabah akşam kentin sorunları için mücadele ediyorlar. Ne kadar söz alırsanız bizim için kıymetlidir” dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber