Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden Görme Engelli Türkiye Kadınlar Futbol Şampiyonası tamamlandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Darıca Balyanoz Eğitim Tesisleri'nde düzenlenen Görme Engelli Türkiye Kadınlar Futbol Şampiyonası, "Kadınlar futbol oynarsa dünya yerinden oynar" sloganıyla ilk kez gerçekleştirildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden Görme Engelli Türkiye Kadınlar Futbol Şampiyonası tamamlandı

Turnuvaya, Yukatel Denizlispor, Ankara Çankaya Belediyesi, Kocaeli Gölcük Görme Engelliler Spor Kulübü, Isparta Görme Engelliler Spor Kulübü, Ankara Yenimahalle Belediyesi ve Adana Görme Engelliler Spor Kulübü’nden toplam 56 sporcu katıldı. Bayan futbolcular, dört gün boyunca hem şampiyonluk hem de dünya şampiyonasına katılacak milli takıma seçilebilmek için kıyasıya mücadele etti.

GOL KRALİÇESİ GÜLŞAH TÜRK

Turnuvada birinciliği Adana Görme Engelliler Spor Kulübü (GESK) kazandı, ikinci Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü, üçüncü ise Yukatel Denizlispor oldu. Adana GESK, beş maçta dört galibiyet alarak şampiyon olurken, turnuvanın gol kraliçesi ise aynı takımdan Gülşah Türk oldu. Gülşah, "Takımımız 12 puanla turnuvayı şampiyon tamamladı. Ben de 6 gol attığım için çok mutluyum. 1,5 yıldır sakatlıklarla mücadele etmeme rağmen takımım için katkı sağladım. 2025'te Hindistan’da düzenlenecek dünya kupası için heyecanlıyız, milli takım olarak çalışmalarımıza 2025 başında başlayacağız" dedi.

‘KADINLAR FUTBOL OYNARSA DÜNYA YERİNDEN OYNAR’

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Asbaşkanı Orhan Tanrıkulu, organizasyonun sona erdiğini belirterek, "Türkiye’de ‘Kadınlar futbol oynarsa dünya yerinden oynar’ sloganıyla başlattığımız bu turnuvayı tamamladık. Katkı sağlayan tüm paydaşlara teşekkür ediyoruz. 2025'teki dünya şampiyonasına Türkiye olarak hazırız ve kupayı ülkemize kazandıracağımıza inanıyorum" dedi.

FEDERASYON TARİHİNDE BİR İLK

Başarılı olan takımlara kupa ve madalyaları, GESFED Asbaşkanı Orhan Tanrıkulu, Darıca Gençlik Spor İlçe Müdürü Resul Kotan, Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Köse ve Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürü Bahar Demirhan tarafından verildi. Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Ayhan Yıldırım, bu organizasyonun federasyon tarihinde bir ilk olduğunu belirterek, "Türkiye’de ilk defa düzenlediğimiz Görme Engelliler Kadın Futbol Türkiye Kupası’nı başarıyla tamamladık. Tüm katılımcıları gönülden tebrik ediyor, destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Görme Engelli Türkiye Kadınlar Futbol Şampiyonası Gülşah Türk
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber