Gebze Teknik Üniversitesi’nde Bağımlılık Farkındalık semineri! Uzman Psikolog açıkladı

Gebze Teknik Üniversitesi'nde (GTÜ) oryantasyon programı kapsamında öğrencilere bağımlılık konusunda farkındalık yaratıldı.

Kocaeli Üniversitesi- GTÜ Bağımlılık ve Farkındalık semineri

Darıca Aile Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nden Psikolog Cavit Barış Gezginci tarafından verilen "Bağımlılık Bilinçlendirme Semineri" yoğun ilgi gördü. Seminerde, bağımlılık türleri, sebepleri ve sonuçları hakkında kapsamlı bilgiler paylaşıldı. Ardından, Darıca Rehberlik Araştırma Merkezi’nden Uzman Psikolojik Danışman Emrullah Kızılca, günümüzün önemli sorunlarından biri haline gelen "Teknoloji Bağımlılığı" hakkında bilgilendirici bir sunum yaptı.

YEDAM TANITIMI

Çayırova YEDAM’dan Sosyal Hizmet Uzmanı Sümeyye Bektaş da "YEDAM Tanıtımı" sunumu ile gençlere yönelik sundukları destek hizmetlerini anlattı. Etkinliğin en dikkat çekici kısmı ise, katılımcılara alkol ve uyuşturucu bağımlılığının insan algısına nasıl zarar verdiğini deneyimleme fırsatı sunan özel gözlüklerle yapılan uygulama oldu. Bu sayede katılımcılar, bağımlı bir bireyin yaşadığı algı zorluklarını bizzat deneyimleyerek bağımlılığın tehlikelerine yakından tanık oldular.

TEŞEKKÜR PLAKETİ TAKDİM ETTİ

Etkinliğin kapanışında Uzman Psikolog Lütfi Yapıcı, GTÜ öğrencilerinin üniversitenin psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetlerinden nasıl faydalanabileceği hakkında bilgi verdi. Program, Yapıcı'nın konuk konuşmacılara Teşekkür Plaketi takdim etmesiyle sona erdi.

Gebze Teknik Üniversitesi Cavit Barış Gezginci
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber