140 işçi çıkarıldı iddialarına yanıt geldi: Kaçınılmaz zorunluluk!

Dilovası Makine İhtisas OSB’de bulunan Arteche Turkey (Esitas Elektrik) firmasındaki işçiler havalandırma talep etmişti. Talepleri olumlu karşılanmayan fabrikada işçiler eyleme çıkarken şimdi de 140 işçinin işten çıkartıldığı iddia edilmişti, söz konusu iddialara fabrikadan yanıt geldi.

Arteche (Esitaş Elektrik) fabrikasında Birleşik Metal-İş üyesi 140 işçi işten atıldı. TİS sürecinde talepleri karşılanmayan işçiler fabrikada eylem yapmıştı.

EYLEMİN ARDINDAN...

Dilovası ilçesinde bulunan Arteche (Esitaş Elektrik) fabrikasında 140 işçi işten atıldı. Birleşik Metal-İş üyesi işçiler, TİS sürecinde taleplerinin karşılamadığını söyleyerek önceki gün fabrikada eylem yapmıştı.

TAMI TAMINA 140 İŞÇİ

Birleşik Metal-İş Gebze 1 No’lu Şubede örgütlenen işçiler, geçtiğimiz yıl Şubat ayında yetki belgesini almıştı. Patron ile sendikaları aracılığıyla masaya oturan işçiler, taleplerinin karşılamadığı ve 3 temsilcinin görevden alınarak işten atıldığı için dün fabrika önünde eylem yaptı. 12’si izinde olan, diğerlerinin de fabrika önünde eylem yaptığı toplamda 140 işçiyi çıkardı.

HAVALANDIRMA TALEP ETMİŞLERDİ

Dilovası Makine İhtisas OSB’de bulunan Arteche Turkey (Esitaş Elektrik) fabrikasında çalışan işçiler, havaların ısınmasıyla birlikte üretim bölümü için havalandırma ve klima talep etti. Temsilcileri aracılığıyla talebi hem sendikalarına, hem de patrona ileten işçiler patrondan önce olumlu yanıt aldı. 4 ayrı firmadan fiyat teklifi alan patron, fiyatları yüksek bulduğu bahaneyesiyle işçilerin talebini yerine getirmeyeceğini söyledi.

Konuya dair fabrikadan yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer aldı;

“Arteche, üretim, iletim ve dağıtım dahil olmak üzere enerji sektörü için ekipman ve çözüm geliştirmeye adanmış ve dünya çapında 2.800'den fazla çalışanı olan çok uluslu bir şirkettir. Önceliğimiz her zaman çalışanlarımızın refahı olmuş ve olacaktır. Bu taahhüt değerlerimize yansır ve tüm küresel iş kararlarımızın temelini oluşturmaktadır. Ekonomik ve ekolojik hassasiyetleri karar alma süreçlerimize entegre etmekten gurur duyuyor ve çok sayıda uluslararası ödüle sahip bir şirket olarak tanınıyoruz. Sürdürülebilirlik ve çalışan memnuniyeti bizim için temel taşıdır. Arteche Türkiye, grubun diğer fabrikaları ile birlikte tüm çalışanları için güvenli çalışma koşullarına sahiptir ve tüm iyileştirme aksiyonları titizlikle dikkate alınmakta olup çalışanlarımızın güvenliği ve esenliği için gerekli yatırımları üstlenmek için çalışıyoruz.

“KAÇINILMAZ ZORUNLULUK”

Haziran 2023’te Dilovası'nda yeni tesisimizi açtık ve ilk günden itibaren uluslararası konfor ve güvenlik standartlarına uygun olarak en iyi çalışma koşullarını sağlamak için çok çalıştık. 10 Haziran'da yönetimimiz, maalesef standartlarımızı ihlal eden ve fabrikamızda mevcut 400'den fazla çalışanımızın güvenliğini, çalışma ortamını ve iş barışını bozan davranışlara yanıt olarak disiplin cezası vermek zorunda kalmıştır. Bu kararların zor olduğunu ve rahatsızlık yaratabileceğini anlıyoruz. Ancak önceliğimizin, tüm çalışanlarımız için güvenli ve saygılı bir çalışma ortamı sağlamak olduğunu vurgulamak istiyoruz. Tüm çalışanlarımızın taciz, tehdit veya hukuka aykırı eylemlere katılma baskısı olmadan görevlerini yerine getirebilmelerini sağlamak için bu yönde alınan önlemlerin kaçınılmaz bir zorunluluk olduğunun defaatle altını çizmek istiyoruz.Tüm çalışanlarımızın refahına ve güvenliğine olan bağlılığımızı yineliyor, herkes için adil ve saygılı bir çalışma ortamı sağlamak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber