2024 Öğretmen atama kontenjanları açıklandı mı? Kabine toplantısı ne zaman? İşte detaylar...

12 Şubat Pazartesi günü yapılacak olan Kabine Toplantısı'nda öğretmen atamaları da belli olacak. Milyonlarca eğitimcinin merakla takip ettiği toplantıda öğretmen atama kontenjanları ve takvimi hakkında önemli kararlar alınacağı konuşuluyor. Peki, 2024 öğretmen atama kontenjanları ne durumda? İşte detaylar...

Öğretmen adayları, Kabine toplantısının öğretmen atamaları üzerine yapılacak olmasıyla büyük bir heyecanla beklemeye başladılar. 12 Şubat Pazartesi günü gerçekleştirilecek toplantıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında öğretmen atamalarının gündeme geleceği belirtiliyor. Bu toplantıda 2024 öğretmen atama kontenjanları da açıklanacak.

KABİNEDE GÖRÜŞÜLECEK

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atama sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Tekin, " 2023 KPSS puanlarıyla öğretmen atamalarını yapacağız ve önümüzdeki günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı'nın vereceği kadro sayısı doğrultusunda takvimimizi oluşturacağız" dedi. Atanacak öğretmen sayısının büyük çoğunluğunu oluşturacağını belirten Tekin, net sayının Kabine toplantısında duyurulacağını söyledi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber