26 Kasım Pazar Kocaeli hava durumu

AFAD’ın Kocaeli’nin de aralarında olduğu 44 il için alarm vermesi sonrasında Kocaeli’de hava sıcaklıkları bugün en yüksek 12 dereceyi gösterecek.

İstanbul’un yüksek kesimleri için kar uyarısının yapıldığı Marmara Bölgesi’nde sağanak yağışlar etkili olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, sıcaklık bölgede 10-11 dereceye varan düşüşle İstanbul'da 8, Kocaeli’de 12 ve Edirne'de 6 derece ölçülüyor.

TURUNCU KOD VERİLMİŞTİ

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) Kocaeli’nin de aralarında bulunduğu 44 il için turuncu uyarı vermişti. Kocaeli’nin yanı sıra turuncu kodlu uyarının yapıldığı iller arasında Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Balıkesir, Bartın, Bayburt, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Düzce, Giresun, Gümüşhane, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Yalova, Yozgat ve Zonguldak bulunuyor. AFAD ayrıca 20 il için de sarı kodlu alarm vermişi.

KOCAELİ’DE HAVA NASIL OLACAK?

26 Kasım Pazar günü Kocaeli’de sağanak yağışlı bir hava bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre hava sıcaklığının en yüksek 12, en düşük ise11 derece olması beklenirken, nem oranının en yüksek yüzde 75, en düşük ise yüzde 47 olacağı meteoroloji tarafından açıklandı. Kocaeli’de rüzgarın güneybatıdan ve saatte 32 kilometre hızla esmesi tahmin ediliyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber