5 dakikalık mecliste Çenesuyu isyanı! “Bu zulümdür”

Yaklaşık 5 dakika süren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında meclis üyesi Fevzi Canbaz, Çenesuyu Zammına isyan etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ocak Ayı Meclis toplantısı İkinci Birleşim toplantısı bugün yapıldı. Toplantıya KBB Meclis Başkanvekili Zinnur Büyükgöz başkanlık yaptı. Toplam 16 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantısının ilk gündem maddesinde Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait Başiskele Yuvacık Mahallesinde bulunan 12 bin 473 metrekare arazinin vergi borçları karşılığında Maliyet Hazinesine devredilmesi görüşüldü.

MİLLET BAHÇESİNE AKVARYUM

Meclis toplantısının ikinci gündem maddesinde plan bütçe komisyonunun gelir tarifesi değişikliği görüşüldü. Meclisin Üçüncü gündem maddesinde ise İzmit Fuarına yapılan Millet Bahçesinde inşaa edilecek olan Akvaryumun kiraya verilmesi için Başkanlık makamına yetki verildi. Meclisin bir başka gündem maddesinde ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Valiliği, Gebze Teknik Üniversitesi işbirliği ile yürütülen Organomineral Gübre ve Topraksız tarım modern Sera projesinde elde edilen ürünlerin geliştirilmesi, satış ve pazarlaması için işbirliği yapılması oylandı.

ŞİRKET MADDELERİNE ŞERH

Meclis gündeminin 6’ıncı ve 7’inci gündem maddesinde Büyükşehire ait bazı işletmelerin Antikkapı’ya devredilmesi konusu görüşüldü. CHP grubu idari Şirketleri denetleyemediği için şerh koydu. Komisyondan oy birliği ile gelen Başiskele Belediyesindeki imar değişikliği maddeleri ile Büyükşehir meclisinde oy çokluğu ile geçti. Saadet Partisi Meclis Üyesi Mustafa Gürsoy maddeye şerh koydu. Meclis toplantısının 14’üncü gündem maddesinde ise Halkevi ve Fevziye bölgesinin koruma alanı sınırına dahil edilmesi maddesi görüşüldü. Madde oy birliği ile geçti.

ÇENESUYU İSYANI

Meclis sonrası Çenesuyu zammı ile ilgili konuşan Bağımsız Meclis Üyesi Fevzi Canbaz, “Malum işçiye memura herkese zam verildi. Verilen zamlar belli, enflasyon belli. Benim derdim çenesuyu ile. Kocaeli’nin markası olan Çenesuyunun dolumuna zam yapılmıştı. Doluma yüzde 50 zam gelmişti. Bu zulümdür. Büyükşehir Belediye Başkanımızın buna müdahale etmesini istiyorum. Milletin suyuna böyle zam yapılmaz İSU Meclisinde TÜFE’yi kaldırdık. Ama Derince Zam yapmış. Buna müdahale edilmesini istiyorum” dedi. Meclis Başkanı Büyükgöz, konunun Büyükşehir Başkanına iletileceğini ifade etti.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber