6 Milyonluk tesis için ÇED yapılacak

Başiskele’de bulunan İnsol Kimya Enerji San. ve Tic. Ltd. şirketinin atık geri kazanım tesisi başvurusu için ÇED toplantısı yapılacak.

Kocaeli Başiskele ilçesi Kullar Mahallesi'nde bulunan İnsol Kimya Enerji San. ve Tic. Ltd. Şti., dolgu-katkı hammaddelerinin karıştırma ve ısıtma işlemlerinden geçirilerek membran üretimi ve atık geri kazanım tesisi işletmek için başvuruda bulundu. Firmanın başvurusu sonrası projenin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) sürecinin başladığı ilan edildi. Proje alanında mevcut tesis bulunduğu için inşaat çalışmaları yapılmayacak. Tesiste işletme aşamasında yılda 12 ay (300 gün), ayda 25 gün, günde 24 saat, 3 vardiya çalışılacak.

20 AĞUSTOS’TA ÇED YAPILACAK

6 milyon 484 bin bedel belirlenen projenin işletme süresi 20 yıl olarak belirlendi. Olağan işletme şartlarında tesisin yılda 300 gün faaliyet göstermesi planlanıyor. ÇED sürecinde halkın bilgilendirilmesi toplantısının yeri ve tarihi de belirlendi. Toplantı, 20 Ağustos günü saat 10.00’da Kullar Yaşam Merkezi Düğün Salonu’nda yapılacak.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber