81 ilde geçerli olacak: Artık herkes onu kullanacak

Şehir içi toplu ulaşımda yeni bir dönemi başlıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın açıklamasına göre, bu kart sayesinde belediye otobüslerine binmek artık çok daha pratik hale gelecek. İşte detaylar....

Türkiye Kart, şehir içi toplu ulaşımda teknolojiyle buluşuyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın açıklamasına göre, bu kart sayesinde belediye otobüslerine binmek artık hem daha kolay hem de daha güvenli olacak. PTT A.Ş. ile Vakıf Katılım arasında birçok bankacılık işleminde iş birliğini kapsayan protokol düzenlendi. PTT Pul Müzesi'nde gerçekleştirilen imza töreninde konuşan PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten, kent içinde toplu taşımada kullanılan ulaşım kartlarında yeni bir dönemin başlayacağını söyledi.

81 İLDE HAYATA GEÇECEK

Gülten, Türkiye Kart Projesi’nin önümüzdeki yıl 81 ilin tamamında hayata geçirileceğini kaydetti. Farklı şehirlerin toplu ulaşım kartlarının birbiriyle entegre olmasını sağlayan yeni projenin, 2024 yılı sonuna kadar ülke genelindeki kişilerin yüzde 50'sine erişeceği öngörülüyor.

TEK BİR KART ÜZERİNDEN

Uygulama, yaşadığı kentin dışına çıkan yurttaşların bulundukları şehirde de ulaşım kartlarını kullanabilmelerine imkan sağlayacak. Tüm kentlerin ulaşım kartları birbiriyle entegre olacak şekilde tek bir kart üzerinden çalışacak. Gülten’in açıklamasına göre çalışma, yurttaşların ihtiyaçları gözetilerek hayata geçirildi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber