Adli Tıp Kurumu Başkan Yardımcısı Ahmet Bensiz kimdir? Nereli?

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yeni atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Adli Tıp Kurumu Başkan Yardımcısı Tarık Yusuf Uçar görevden alındı yerine Ahmet Bensiz atandı.

Adli Tıp Kurumu Başkan Yardımcısı Tarık Yusuf Uçar görevden alındı, yerine ise Gençlik ve Spor Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Bensiz atandı.

AHMET BENSİZ KİMDİR?

Spor Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığından, Adli Tıp Kurumu Başkan Yardımcılığına atanan Ahmet Bensiz, 1997 yılında Bartın Şahin Köyü Bodurlar Mahallesinde İmam-Hatip olarak memuriyete başladı.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Bensiz, 2003 Ekim itibariyle İstanbul Eminönü ilçesinde 2007 Aralık ayına kadar din görevlisi olarak devam etti.

2007 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Merkez Teşkilatında Hukuk Müşavirliğine, 2012'de Gençlik ve Spor Bakanlığı Hukuk Müşavirliğine Hukuk Müşaviri olarak atandı.

Hukuk ve Demokrasi Kurumu Yönetim Kurulu üyesi olan Bensiz, Hukuk ve Demokrasi Kurumu bünyesinde kurulan "Kamu Hukukçuları Platformu" Başkanlığını da yürüttü.

Bensiz, evli ve üç kız babasıdır.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber