Ahmet Çalık: 5 yıldır adaymış gibi çalışıyorum

CHP Karamürsel Başkan Aday Adayı Ahmet Çalık, yaklaşık 5 yıldır adaymış gibi çalıştığını ifade ederek Karamürsel’in hak ettiği hizmeti almadığını vurguladı.

Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek olan seçimlere sayılı günler kala siyaset arenası hareketlendi. Partiler çalışmalarını sürdürürken aday adayları ise kendilerini göstermeye başladı. Yerel seçimlerin en heyecanlı ve çekişmeli geçtiği illerden Kocaeli’de birçok aday adayı belediye başkanı olmak için ilk adımını attı. Aday adayları artık heyecanla adayların açıklanmasını bekliyor. Seçimlere kısa bir süre kala belediye başkan aday adaylarının seçim heyecanına ortak oluyoruz. Nokta Gazetesi’ne konuşan aday adayları aday adaylığı süreçlerini değerlendi.

“HİÇBİR ZAMAN SAHADAN ÇEKİLMEDİM”

2019 seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin Karamürsel Adayı olan ve yaklaşık 1400 oyla seçimi kaybeden Ahmet Çalık, yeni dönemde aday adaylığı başvurusunu gerçekleştirdi. Çalık gazetemize yaptığı açıklamada, “Ben 2014 yılında Karamürsel meclis üyesi olarak seçildim. Grup başkan vekili olarak 5 yıl görev yaptım. Bu çalışmamız takdir gördü ve belediye başkan adayı olmam yönünde teklif geldi. Cidi bir mücadele sergiledik. Az bir farkla seçimi kaybettik. Evet başaramadık ama mahçup da olmadık. En fazla oy arttıran aday bendim. Hiçbir zaman sahadan çekilmedim.

“5 SENEDİR ADAYMIŞ GİBİ ÇALIŞIYORUM”

İl yönetimine girdim. Yetişebildiğimiz bütün cemiyetlerde olmaya gayret ettik. Geçen seçimden kalma eksik kalan yanlarımız vardı. Yeterli deneyime ve kadrolarımızın var olduğuna inanıyorum. Bu dönem örgütümüz ile olan yakın ilişkimizle beraber aday adaylığı başvurumu yaptım. Genel merkez sürece karar verecek. Altyapı çalışmalarımız tamam. 5 senedir. adaymışım gibi çalışıyorum. Yeni bir figür gibi çıkmadım ortaya. Toplumla beraberiz. Bu süreci de bugüne kadar taşıdık. Adaymış gibi 5 sene çalışıyorum.

“YETERLİ HİZMETİ ALAMADI”

Her seçimin kendi koşulları var. 2019 seçimlerinin kendi içinde koşulları vardı. Bu seçimin de kendi içinde koşulları olacak. Bu seçimin favorisinin Cumhuriyet Halk Partisi Olduğunu düşünüyorum. Karamürsel uzun yıllardır İsmail bey tarafından yönetiliyor. Bu süre içerisinde yeterli hizmeti ve çıkışı alamadığını toplum da fark ediyor. Bizim düşüncemiz insanların eksiklerini aktarmak değil yaşadığımız şehre hizmet etmek. Yaşadığımız şehre borcumuz var. Bu şehrimize olan borcumu ödemek istiyorum. Arkadaşlarımızın eksik bıraktıklarını yaparak borcumuzu ödemek istiyorum” dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber