AK Parti Başiskele Belediye Başkan Adayı Yasin Özlü kimdir, nereli, kaç yaşında?

AK Parti Başiskele Belediye Başkan Adayı Yasin Özlü kimdir, Ne iş yapar? Nerelidir? Yasin Özlü hakkında merak edilenler neler?

Yasin Özlü Kimdir?

M. Yasin Özlü, Başiskele’nin Yuvacık beldesinde 1980 yılında dünyaya geldi. İlköğrenimini Yuvacık İlköğretim Okulu'nda tamamlayan Özlü, ardından İzmit Ortaokulu'na geçerek 1998 yılında Özel Seymen Lisesi'nden başarıyla mezun oldu. İngilizce eğitimini 1999 yılında Kuzey Kıbrıs’ta, Doğu Akdeniz Üniversitesi'nde tamamladı ve bu süreçte Evrensel Sevgi ve Kardeşlik Derneği (ESKAD) Gazi Magosa Şubesi'nin yönetim kurulu üyeliğini üstlendi.

Lisans eğitimi için Türkiye'ye dönen Özlü, 2004 yılında Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü'nden mezun oldu. Bu dönemde siyasi arenaya adım atan Özlü, AK Parti Kocaeli İl Gençlik Kolları'nın kurucularından biri oldu ve 1. Dönem Yönetim Kurulu Üyeliği görevini üstlendi. Aynı zamanda Sakarya Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden Yüksek Lisans derecesi aldı.

2006 yılında AK Parti Kocaeli İl Gençlik Kolları Başkanı olarak atan Özlü, 22 Haziran 2007 Milletvekili Genel Seçimleri ve 29 Mart 2009 Yerel Seçimleri süreçlerinde Kocaeli Gençlik Kolları Başkanı olarak etkin rol oynadı. Ardından AK Parti Kocaeli İl Yönetim Kurulu Üyeliği görevine getirildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Belde A.Ş. bünyesinde Gülen Yüzler projesinin müdürlüğünü üstlenen Özlü, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun Gebze’den Sorumlu Özel Kalem Müdürlüğü görevini yürüttü. 2014 yılında Sekapark A.Ş. ve Antikkapı A.Ş.’nin Genel Müdürü oldu. 2015 yılında Kocaeli’nin raylı ulaşım sistemini yapılandıran UlaşımPark A.Ş.’nin Kurucu Genel Müdürü olarak atanarak başarılı çalışmalara imza attı.

Türkiye Atletizm Federasyonu ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini de yürüten Başkan M. Yasin Özlü, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri'nde AK Parti'den Başiskele Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmiş ve halkın teveccühü ile Başiskele Belediye Başkanı olarak seçilmiştir. Evli ve üç çocuk babasıdır.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber