AK Parti Derince Belediye Başkan Adayı İbrahim Şirin kimdir, nereli, kaç yaşında?

AK Parti Derince Belediye Başkan Adayı İbrahim Şirin kimdir? Ne iş yapar? Nerelidir? İbrahim Şirin hakkında merak edilenler neler?

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün yeniden aday gösterilmezken, yerine bu dönem belediye başkan yardımcısı olarak görev yapan, eski ilçe başkanı İbrahim Şirin aday gösterildi

İBRAHİM ŞİRİN KİMDİR?

İbrahim Şirin, Derince'nin Çınarlı mahallesinde 25 Aralık 1976 tarihinde dünyaya gelmiştir. Çocukluk yıllarını bu mahallede geçiren Şirin, ilk ve orta öğrenimini Derince'de tamamlamış, ardından İzmit Lisesi'nde eğitim almıştır. Eğitim hayatına devam ederek Uludağ Üniversitesi Maliye Bölümü'nden başarıyla mezun olmuştur.

Kamusal alanda çalışarak siyasi kariyerine başlayan İbrahim Şirin, 2003-2014 yılları arasında bir kamu kuruluşunda işçi olarak görev yapmıştır. Aynı zamanda üniversite yıllarında Maliye Kulübü yönetim kurulu üyeliği gibi sosyal sorumluluk projelerinde de aktif rol almıştır.

Çınarlı Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanlığı ile Çınarlı Spor Kulüp Başkanlığı gibi önemli görevleri üstlenen Şirin, AK Parti çatısı altında da aktif bir şekilde hizmet vermiştir. İlçe yönetim kurulu üyeliği, ilçe başkan yardımcılığı (Seçim İşleri ve Teşkilat Başkanlığı) gibi önemli görevlerde bulunarak partisine katkı sağlamıştır.

2014 yılında gerçekleştirilen kongrede AK Parti Derince İlçe Başkanlığı görevine atanmış ve iki dönem boyunca bu görevi başarıyla sürdürmüştür. Ancak, 30 Kasım 2018 tarihinde ilçe başkanlığı görevinden istifa ederek AK Parti Derince Belediye Başkan Aday Adayı olmuştur.

Evli ve iki çocuk babası olan İbrahim Şirin, Derince ilçesinin geleceği için önemli bir adaydır. 2024 yerel seçimlerinde AK Parti'nin Derince Belediye Başkan Adayı olarak seçimlere hazırlıklarını sürdürmektedir.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber