AK Parti yol haritasını konuştu! “Rakiplerinize gözlerinizin ucu ile bakın”

AK Parti Kocaeli teşkilatları Birim başkanları toplantısında bir araya gelerek yerel seçim yol haritasını çizdi. Toplantıda konuşan İl Başkanı Şahin Talus, “Rakiplerinizi gözlerinizin ucu ile takip edip kendi gündemimizde yoğunlaşın” dedi.

Türkiye’nin merakla beklediği 2024 yerel seçimlerine 105 günden kısa bir süre kaldı. Siyasi partilerde Belediye Başkan aday arayışı devam ediyor. Henüz Kocaeli’de hiçbir adayını açıklamayan AK Parti de seçim çalışmalarına devam ediyor. Seçim çalışmaları kapsamında Kocaeli İl Başkanlığı bugün Antikkapı Restoran’da birim başkanları toplantısı gerçekleştirdi. İl yönetimi, 12 ilçe yönetimi, il kadın, gençlik 12 ilçe kadın ve gençlik kollarının yürütmesinin katıldığı toplantıda İl Başkanı Şahin Talus, teşkilata yol haritasını anlattı. Toplantıda her birim başkanı ilçelerdeki kendi birimine bağlı kişilerle seçimde yapılacak çalışmaları görüştü ve plan hazırladı.

“RAKİPLERİMİZİN TARZLARI ÖNEMLİ”

İl Başkanı Şahin Talus toplantıda yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi. Seçimlerin demokrasi bayramı olduğunu ifade eden Talus, “Yine bir seçim bayramı arifesindeyiz. Safları sıklaştırmak. Bir bayram sevincinde buluşacağız. Bizim denizimiz Türkiye sevdalısı liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’dır. Biz bu davaya layık olmaya çalışıyoruz. Bugünden sonra da bu davanın kadrini bileceğiz. Sizin gibi değerli yol arkadaşlarım ile bu yolu gitmek bana nasip oldu. Seçim aynı zamanda tercih demektir. Vatandaşın önünde tercih koymaktır. Vatandaşın önünde tercihler konulacak. Rakiplerimizi tarzları önemli. Ama kendi gündemimizde kopmayacağız.

“HEDEFE BİR BELEDİYE KALDI”

Rakiplerinizi gözlerinizin ucu ile takip edip kendi gündemimizde yoğunlaşın. Bizim kavga ile işimiz yok. Bizi oraya çekmeye çalışanlara prim vermeyin. Biz rakiplerimizin seçimlerinde ve yöneticilerinin de oylarına talibiz. Biz Türkiye davasına gönülden inanıyoruz. Bizim ittifakımız Türkiye ittifakıdır. 31 Mart seçimlerinde hedefimiz söylemiştim. 13’te 13 yapmak. Bu hedefe çok yakınız. Bir belediyemiz kaldı. Her ilçede amacımız kendi rekorumuzu kırmak. Bunu yaparsa ak parti yapar. Bunu yaparsa Cumhur ittifakı yapar. Bunu yaparsa bu teşkilat yapar. Buna adım kadar güveniyorum. Aday adaylığı süreci yaşadık. Aday adaylarımızı bayram havasında misafir gibi karşıladınız. Aday adaylarımız ile bir toplantı yaptık. Aday adaylarımız başvuru yaparken bir adayın olacağını biliyordu. Bu mantık ile çalışıyorlar. Bu süreçte yaptığınız çalışmalar için teşekkür ederim.

“ADAY ADAYLARI BİRBERLERİNİN HUKUKUNU KORUMAK ZORUNDA”

Ben de 2019 yılında aday adayıydım. Başiskele Belediyesine aday adayı olmuştum. Belediye başkan adayı olan arkadaşımızı ilk ben aradım. Sonrasında ilçe başkanımızı arayıp bana düşen görevi yaparım dedim. 3 ay sonra Mehmet Başkanımız İL Başkanı olduğunda beraber olmalıyız dedi tabi başkanım dedim. Bugün karşınızda İl Başkanıyım. AK Parti bu dava kültüründe olan kimseyi unutmaz. Bütün aday adayları birbirinin hukukunu korumak zorunda. Belediye başkanını hukukunu korumak zorunda. Bir aday çıkacak ve onun etrafında kenetleneceğiz.

“OLANI ANLATMAMIZ YETER”

Bizim rakiplerimiz aday adaylarımız hakkında yorum yapabilirler. Ben siyasette şunu gördüm. Biri biri hakkında konuştuğunda yüzleştirilir. Doğru her zaman yener. Yerel gündem ülke gündemi ile beraber büyüyor. Ülkenin kat ettiği mesafeyi takip etmek lazım. Sadece takip etmeyip paylaşmak lazım. Bir destan yazılıyor. Olanı anlatmamız yeter. Bu süreçte tüm belediye başkanlarımız icraatlarını anlattı. Teşkilat olarak bu icraatları bilmemiz lazım. Neredeyse bütün belediye başkanlarımız vaatleriniz yüzde yüzünü tamamladı ve üzerine projeler yaptı.

“1 OCAKTA HEPİMİZ HAZIR OLACAĞIZ”

Sahada anketler yapılıyor. Aday adayları soruluyor. Genel merkezimiz ciddi bir çalışma yapıyor. Aralığın son haftasında büyükşehirler ocak ayında ilçe belediye başkanları açıklanacak. Bu adayların hepsi bizim adayımız olacak. Teşkilat olarak yanlarında olacağız. Teşkilat olarak 1 ocakta hepimiz hazır olacağız. İnşallah seçimi kazacağız ve milletimizi kalkındıracağız. Kandil’den haber bekleyenlerin biliyoruz. İnşallah bu seçimde de Kocaeli teşkilatları Cumhur İttifakı olarak 13’te 0 yapacak” dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber