Alzheimer'ın ilk işareti yıllar önce kendini gösteriyor! Tuvalette bunu yaşıyorsanız...

Türkiye'de Alzheimer hastalarının sayısının 600 binden fazla olduğu tahmin ediliyor ve bu sayının önümüzdeki yıllarda artması bekleniyor. İlk işareti yıllar önceden karşımıza çıkıyor. Eğer tuvalette bunu yaşıyorsanız dikkat...

Dünya Sağlık Örgütü, dünya çapında yaklaşık 55 milyon demans hastası olduğunu, ayrıca bu sayının 2030'da 78 milyona ve 2050'de ise 139 milyona çıkması bekleniyor. Türkiye'de Alzheimer hastalarının sayısının 600 binden fazla olduğu tahmin ediliyor ve bu sayının önümüzdeki yıllarda artması bekleniyor. İşte detaylar..

Alzheimer teşhisi konmadan önceki yıllarda hastalar toplam 123 tıbbi sorun yaşadı. Araştırmacılar buradan on nörodejeneratif hastalıkla en sık ilişkili olduğunu belirlediler.
Yakın tarihli bir çalışma, tuvaletteyken fark edebileceğiniz az bilinen bir semptomu vurguladı. Sindirim sisteminde meydana gelen değişiklikler, erken Alzheimer'ın ilk belirtileri olabilir. Sindirim sisteminizde meydana gelen değişiklikler, büyük ölçüde nörolojik süreçlerde meydana gelen değişikliklerin önemli bir göstergesi olabilir.
ERKEN ALZHEIMER GÖSTERGESİ KENDİSİNİ GÖSTERDİ

Mart 2022'de The Lancet adlı tıp dergisinde yayınlanan bir araştırma, Alzheimer hastalığının on erken uyarısıyla ilgili bilgileri ortaya koydu.

Araştırmacılar, teşhisten önceki 15 yıllık pencerede, İngiltere ve Fransa'dan 39.672 kişiden alınan tıbbi verileri inceleyerek bu durumda erken belirtileri bulmaya yardımcı oldu.
TUVALETTE ŞAŞIRTICI ÖZELLİKLER GÖRÜLEBİLİR

Listedeki en ilgi çekici şey, tuvaletteyken fark edilebilir. Araştırma ekibi, kabızlığın Alzheimer ile bağlantılı en yaygın on hastalıktan biri olduğunu keşfetti.

Araştırmacılar nedensel bir bağlantı bulmayı başaramadılar.
Fransa'daki ICM Beyin Enstitüsü'nde araştırmacı ve çalışmanın hazarı Thomas Nedelec, The Sun'a yaptığı konuşmada, karşılaşılan sağlık sorunlarının risk faktörlerinin hastalığın semptomları veya belirtisi olup olmadığı konusunda ısrar ediyor.
Uzmanlar, demanslı birçok kişinin bu bağlantıdan habersiz olduğunu ve hastaların ve bakıcılarının bu konuyla ilgili olarak daha az bilgi verdiği için belirsizliğin devam ettiğini söylüyor.
2020 yılında International Journal of Environmental Research and Public Health dergisinde yayınlanan bir araştırma, kabızlığın demans hastaları tarafından sıklıkla göz ardı edildiği ve zamanında bildirilmediği sonucuna varmıştır.
Bununla birlikte, bu ekip, çalıştıkları grupta demans hastalarının yaklaşık %25,2'sinde kabızlık olduğunu gösterdi. Bu, demans hastalarının günlük aktiviteleri ve yaşam kalitesi üzerinde önemli bir etkiye sahip olabileceğini gösteriyor.
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber