Ana Sultan Anaokulu şanlı Cumhuriyetin 100. yılını coşkuyla kutladı

Cumhuriyet’imizin 100. Yılı büyük coşkuyla kutlanıyor. Ülkenin dört bir yanında 7’den 70’e herkes bu duyguyu yaşıyor. 29 Ekim 1923’te başlayan destansı dönem bugün hala ilk günkü görkemini koruyor.

100 yaşına giren Cumhuriyet’in yıldönümünde Ana Sultan Anaokulu da büyük bir coşkuyla kutlaması yaptı. Kocaeli’nin gözde okullarından olan Ana Sultan Anaokulu öğrencileri ve öğretmenleri Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yıldönümünü ellerinde bayraklarla ve büyük bir neşeyle kutladı. Esas amaçlarının çocuklarda milli bir bilinç oluşturmak ve aynı zamanda çocukların Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı bir şekilde yetişmelerini sağlamak olduğunu belirten okul müdürü Emine Atar, müdür yardımcısı Müzeyyen Aslan ve Ana Sultan Anaokulu öğretmenleriyle birlikte Cumhuriyetin 100 yaşına yakışır bir kutlama organize etti. Tüm okula 100.yıl için hatıra tişörtü yaptırarak kutlama günü tek bir örnek oldular. Emine Atar, yapılan etkinlikten okul olarak gurur duyduklarını söyledi.

AY YILDIZLI BALONLAR DAĞITILDI

Çok sayıda öğrencinin katılım sağladığı etkinlik, İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başladı. Ardından tüm çocuklara bayrak ve ay yıldızlı balonlar dağıtıldı. Ellerinde bayrak olan çocuklar neşeyle Cumhuriyet şarkılarını söylemeye başladılar. Herkesin çok eğlendiğini ve 100. Yılın en iyi şekilde kutlandığını ifade eden öğretmenler de şarkılara eşlik etti.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber